Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mega-plakáty farnosti : přijímejte imigranty, poslouchejte papeže. Starosta Roviga řekl ne

ITÁLIE, ROVIGO: "Naslouchejme  poselství  papeže Františka  a nešiřme strach." To je text z mega-plakátů, které farnosti  vikariátu Rovigo umístili na podporu integrace na třech strategických místech : stadion,  školy  a silniční okruh.

 

Itálie, Veneto – Benátský kraj

Rovigo: "Nešiřme strach, vyvolává to uzavření (společnosti) ." Jasné napomenutí farností vikariátu Roviga  za účelem přijímání imigrantů. Obrovské 18ti metrové plakáty (6 m x 3 m) zobrazují loď na moři … samozřejmě plnou migrantů.

Don Silvio Baccaro, pastor  farnosti  Borsea , vedoucí vikariátu Rovigo považuje za pozitivní tuto iniciativu pastorů a říká: "Je to  akt  podporující  příjem uprchlíků. Je  to zpráva inspirována  učením  papeže, který ve Svatém roce zve lidi dobré vůle, aby podporovaly bratrství."

"Naslouchejme  poselství  papeže Františka  a nešiřme strach." To je text z mega-plakátů, které farnosti  vikariátu Rovigo.

Papež není jediný propagátor přijímání z velké části nelegálních imigrantů (pouze 5% tzv. uprchlíků -  žadatelů o azyl dostane povolení). Je tu ještě Řím, čili Ministerstvo Vnitra, kde se vymyslel další plán, jak zaplavit region Veneto imigranty!

http://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/notizie/cronaca/2016/19-ottobre-2016/profughi-cartelloni-diocesi-basta-alimentare-paura-240993469867.shtml#box-emotional

Prefekt Mario Morcone oznámil další kroky ministerstva vnitra: kvóty pro jednotlivá města a pro městské úřady, které souhlasí se spoluprácí, zrušení zákazu náboru a motivace mezi 50 centy až 2 € za den za přistěhovalce (i když druhý den mluvil  premiér Matteo Renzi o " jednorázových 500 euro) ".

Někteří starostové (vesměs patřící k vládnoucí politické straně) nad touto nabídkou uvažují a omlouvají to tím, že by ty peníze mohly být použity např. na  veřejné osvětlení, úklid  …

NE v Rovigu, alespoň soudě podle zuřivé reakce starosty. Massimo Bergamin je zástupcem Ligy severu, místopředsedou v Benátském kraji. "S dvěstědvaceti (220) údajnými uprchlíky roztroušenými v mém městě - hřímá – se cítím být přepaden centrální vládou, která posílá své prefekty, a to konkrétně  jako své ozbrojené paže, které mají provádět úkony o kterých se dozvídáme pouze následně až po vydání příkazu ... Mezitím si občané chodí na radnici  oprávněně stěžovat, že když už se jim konečně podařilo koupit po celoživotní dřině byt, dům je zaplaven neznámými lidmi s jinými zvyky a návyky … "

http://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/notizie/cronaca/2016/17-ottobre-2016/profughi-nuovo-piano-che-divide-sindaci-veneti-giusto-barricate-240987524735.shtml

Rovigo se nachází  v zemědělské oblasti v pádské nížině, která je ohraničená řekami Pád a Adige a čítá bezmála  52 tisíc obyvatel.  Velká přítomnost  nelegálních přistěhovalců již způsobila řadu problémů jak z hlediska  bezpečnosti, tak i sociální úpadek. Občané se minulý měsíc vzbouřili, když se dozvěděli, že jeden spoluobčan se rozhodl využít  návrhu prefektury a přijmout do svého druhého, nyní prázdného  domu imigranty.  Žádné milosrdenství, ale vidina snadného výdělku. Nejvíce se bojí blízcí sousedé o děti a specálně o dospívající dcery . Občané vytiskli plakáty s nápisem Národní bezpečnost – zákaz pohybu a zastavení nelegálních imigrantů, žebráků a nelegalizovaným podomním prodejcům.

Protest občanů proti ubytování imigrantů.
Starosta Bergamin: Nepronajímejte  domy a haly imigrantům ...

Starosta Bergamin také navrhl místní daň z pobytu za každého ubytovaného imigranta – platit by musel do městské kasy ten, kdo ubytovává (coop a pseudo-neziskové org.) za každého 5 euro denně. V tuto chvíli se v Rovigu zdržuje 220 imigrantů … denně by to bylo 1.100,- eur a spočteno za rok by to bylo 401.500,- eur. V okresu Rovigo je imigrantů 628 což by bylo denně 3.140,- eur a ročně 1.146.100,- eur. Peníze by byly určeny na pomoc v sociálním sektoru místním občanům.  

Ohledně dalšího poskytnutí ubytování imigrantům se starosta Bergamin vyjádřil takto: "Jsem připraven udělat barikády, nikoli metaforické, ale fyzické. V případě pokusu o poslání nelegálních přistěhovalců z Bagnoli, nechám položit kmeny na cestu přes most co sem vede  přes řeku Adige. My starostové jsme byli zvoleni, a proto máme povinnost prosazovat vůli našich občanů, přičemž tato nominovaná vláda  může jít domů a prefekti musí být zrušeni. "

Nominovaná vláda (vysvětlení  výše použitého pojmu) : Italská vláda není občany vnímána jako demokraticky zvolená, protože jedna třetina politiků přešla během mandátu z pravice do levice a současný premiér Renzi sám sebe nominoval na premiéra díky jeho tehdy čerstvě získanému  předsednictví ve vládnoucí Demokratické straně (PD).   

Bagnoli di Sopra byla v minulosti poklidná vesnice s 3600 obyvateli  v zemědělské oblasti okresu Padova. Dnes se zde v budově bývalé vojenské základny nachází 900 imigrantů, ve které bylo zřízeno ubytovací středisko pro imigranty. Již mnohokrát si obyvatelé stěžovali na nepřístojné chování těchto migrantů. Časté obtěžování dívek a žen, bitky mezi imigranty a rámus jen zvyšují strach obyvatel. Tento měsíc minimálně 100 z těchto většinou nelegálních migrantů na jeden celý den násilně okupovalo toto ubytovací zařízení. Protestovali, protože požadovali permanentní přítomnost kvalifikovaného lékaře, oddálení dvou nevítaných pracovníků centra, urychlení procedur uznání azylu čili rychlé vyřízení platných dokladů... Tito imigranti mají být částečně přerozděleni dle  kvót podle nových nařízení prefektury …

VIDEO: http://video.gelocal.it/mattinopadova/locale/san-siro-a-bagnoli-la-rivolta-dei-profughi/62641/62987?ref=search

 

Protest imigrantů v Bagnoli

 

Autor: Monika Pilloni | sobota 22.10.2016 2:50 | karma článku: 39,89 | přečteno: 2706x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Bombový atentát před Salviniho návštěvou na sekci Lega Trentino v Ala

Ala: bomba exploduje v sídle Ligy jen několik hodin před návštěvou ministra vnitra Mattea Salviniho. Místopředseda senátu hovoří o tomto činu jako o terorismu a Předsedkyně senátu o vážném útoku a poškození demokracie.

13.10.2018 v 10:52 | Karma: 29,33 | Přečteno: 2382x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Protest proti italské vládě, ulejváci jásali a dělali bordel ... podpora nelegálům

Řádění, nepořádek, oheň, dýmovnice a dopravní kolaps. Slogany proti vládě, proti bezpečnostnímu nařízení, proti fašismu a rasismu. Manifestace studentů středních škol a univerzit. Sociální centra, ANTIFA ... Podpora nelegálům!

12.10.2018 v 23:55 | Karma: 41,29 | Přečteno: 2823x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Salviniho Liga zahájí svou činnost i v Praze

Sekce pražské Ligy oficiálně zahájí svou činnost v neděli 7. října, čestným hostem bude lídr SPD a místopředseda Poslanecké Sněmovny - Tomio Okamura spolu s předsedou Poslaneckého klubu SPD - Radimem Fialou

2.10.2018 v 17:58 | Karma: 33,59 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Syfilis, tak zní akronym nové politické strany Laury Boldrini

Itálie: Bývalá předsedkyně poslanecké Sněmovny Laura Boldrini by chtěla založit novou politickou stranu která dá na frak pravici. Akronym LUE je ovšem k smíchu ... znamená to syfilis a další podobné příjemnosti. Nomen Omen?

3.9.2018 v 15:30 | Karma: 38,25 | Přečteno: 3277x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

V Neapoli mají radního co neumí italsky

Itálie? Levicově naladěný starosta Neapole - De Magistris, chtěl radního pro imigranty. Tento radní, Viraj Prasanna Mihindukulasuriya původem ze Srí Lanky byl zvolen 15. června a musí mít tlumočníka, protože nemluví italsky !!!

8.8.2018 v 19:06 | Karma: 42,31 | Přečteno: 3574x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik