Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Itálie: premiérova dementní ústavní reforma. Manifestace a trestní oznámení.

ITÁLIE : 4 prosince 2016 proběhne Referendum o ústavních změnách, tzv reforma Renzi-Boschi.  Leader italské Ligy severu Salvini obviňuje premiéra Renziho: " Koupil si adresy lidí ". Trestní oznámení a manifestace 50 TISÍC lidí

 

Premier Renzi

Reforma Renzi-Boschi je navrhovaná reforma Ústavy Italské republiky obsažená v ústavním textu zákona schválená italským parlamentem dne 12. dubna 2016, který bude vystaven potvrzujícímu referendu dne 4. prosince 2016.

Navrhovaná reforma, proti které se staví parlamentní opozice a někteří právníci, byla schválena s většinou menší než dvě třetiny členů každé komory : v důsledku toho, jak to vyžaduje článek 138 ústavy, toto opatření nebylo schváleno  přímo a je zde právo požadovat referendum a podrobit ji úsudku voličů. Všelidové hlasování požadované jak z parlamentního podnětu tak prostřednictvím petice, se bude konat dne 4. prosince 2016; jelikož v tomto případě není nezbytné nutného počtu zúčastněných (kvórum), reforma vstoupí v platnost, je-li počet hlasů bude vyšší než počet hlasů proti.

Je mnoho dobrých důvodů, proč hlasovat NE

Na rozdíl od toho, co nám chce Renzi chce namluvit, jeho "reforma" neřeší  žádné problémy a naopak ve skutečnosti  vytváří  nové.  Renzi propaguje  tuto reformu i v zahraničí a za tímto účelem se také dostal k adresám  italských občanů žijících v zahraničí. Jeho propaganda všude tvrdí, že se senát zruší, ale to není pravda, jen nebude volen občany a výdaje na politiku zůstávají!

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ecco-lettera-renzi-agli-italiani-allestero-1330571.html

Některé z těchto důvodů uvedu zde: 

Zaprodává Itálii Evropě: Zavádí do Ústavy klauzule, které Itálii podřizují Evropské unii, jakož i nedovolí Italům se vyjádřit k jednání, dohodám a tématům o evropských otázkách.

Snižuje přímou účast občanů: Ztrojnásobuje z  50.000 až na  150.000 podpisy, nutné k  předložení návrhům zákona za občanské iniciativy a odkazuje potvrzující referenda na budoucí ústavní zákon.

Nesnižuje náklady na politiku: Státní účtárna předpokládá  skromné úspory Senátu pouze asi  50 milionů EUR ve srovnání s 300 milionů dodatečných nákladů v důsledku zavedení nového volebního zákona  s druhým hlasováním (užší výběr = ballottaggio), které si přeje Renzi. Druhé hlasování  se děje, když v tom prvním nezíská žádný kandidát požadovanou většinu, je omezeno na ty kandidáty (dva nebo více než dva), kteří získali nejvíce hlasů v prvním hlasování. 

Vytváří  Senát coby kastu jmenovaných: Senátoři jsou jmenováni prezidentem republiky a Regionálních rad a navíc k platu starosty nebo regionálního radního, získají denní dávky a úhradu výdajů na ubytování, stravování a na sekretariát. 

Nezavádí závazný mandát: Pro poslance kteří mění strany v průběhu funkčního období  není zaveden závazný mandát a povinnost vzdát se křesla. 

Nepřináší rychlé zákony, ale podvodné zákony: Není pravda, že v Itálii jsou nezbytné  měsíce nebo roky, než projdou zákony: to vše závisí na politické vůli.

Postačí si vzpomenout na zákon Fornero (důchodová reforma 6.12.2011), který podvedl a zničil miliony Italů!  Byl schválen v 16 dnech a vyprodukoval cca 40% mladickou nezaměstnanost tím, že oddálil nečekaně nárok na odchod do důchodu a zanechal mnoho  občanů bez prostředků.

http://www.iovotono.org/t_home.asp?IDLivello1=184&IDlivello2=903

Těch důvodů je mnohem více, ale již z těchto příkladů je jasné, že by se jednalo ke změně k horšímu. Vyplývá zde jasný úmysl  zaprodat suverenní stát do područí evropské komise a omezit  na maximum účast a pravomoce  občanů. 

 

Salvini (foto s mikrofonem) podává trestní oznámení na premiéra Renziho.

Leader italské Ligy severu Salvini obviňuje premiéra Renziho: " Koupil si adresy lidí " 

Zoufalé italské vládě nestačí mediální plátky a statní televize RAI:  pokouší  se všemi prostředky porazit NE.

Italské vládě nestačí  propaganda, která každodenně pracuje  ve prospěch reformy Renzi-Boschi; na podporu kampaně  proti NE,  vláda si dokonce  koupila  adresy Italů v zahraničí.  V tomto smyslu Matteo Salvini na jevišti ve Florencii vynesl toto těžké obvinění  a bude následovat trestní oznámení proti Renzimu.

"Budeme prezentovat stížnost  proti  Renzimu,  protože kupovat adresy milionů Italů žijících v zahraničí kvůli zaslání dopisů týkajích se referenda je trestný čin a bude se za to muset zodpovídat  u některého soudce. Když jsme se ptali na tyto adresy my, řekli nám ne,  je zde “privacy” (soukromý charakter osobních dat a právo na soukromí ). Nyní tedy za to musí  pykat  Renzi a nebo ministr vnitra. Anebo půjdou do  vězení oba , uvidíme  jestli  se najde soudce, který bude chtít  respektovat  zákon," řekl Salvini.

http://www.ilpopulista.it/news/12-Novembre-2016/7013/salvini-denuncia-renzi-si-e-comprato-gli-indirizzi-della-gente.html 

Matteo Salvini a nával manifestantů proti Renzimu na náměstí Santa Croce ve Florencii (Firenze).

Akce Ligy severu 12.11.2016 proti Renzimu a jeho vládě ve Florencii: 50.000 lidí !!!

S Ligou severu je na jevišti Giovanni Toti (Forza Italia) a Giorgia Meloni (Fratelli d'Italia - Alleanza Nazionale): "Nyní je čas na sílu, odvahu a na budoucnost -  jestliže vy jste zde, jsem tu i já a tak pojďme vyhrát!"
Náměstí  Santa Croce ve Florencii bylo v sobotu na akci Ligy severu přeplněné. Zúčastnili se politici a starostové propagující NE k ústavnímu referendu dne 4. prosince. Účast byla odhadnuta na zhruba 50.000 lidí, většina z nich z důvodu velké zácpy nebyli ani schopni vstoupit na náměstí, ale museli být zastaveni v přilehlých ulicích, které byli také zaplněny davem, který provolával Mattea Salviniho jako kandidáta premiéra .

http://www.ilpopulista.it/news/13-Novembre-2016/7029/i-50mila-presenti-in-piazza-a-firenze-incoronano-salvini-candidato-premier.html 

Autor: Monika Pilloni | neděle 20.11.2016 11:42 | karma článku: 36,20 | přečteno: 1623x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Bombový atentát před Salviniho návštěvou na sekci Lega Trentino v Ala

Ala: bomba exploduje v sídle Ligy jen několik hodin před návštěvou ministra vnitra Mattea Salviniho. Místopředseda senátu hovoří o tomto činu jako o terorismu a Předsedkyně senátu o vážném útoku a poškození demokracie.

13.10.2018 v 10:52 | Karma: 29,33 | Přečteno: 2382x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Protest proti italské vládě, ulejváci jásali a dělali bordel ... podpora nelegálům

Řádění, nepořádek, oheň, dýmovnice a dopravní kolaps. Slogany proti vládě, proti bezpečnostnímu nařízení, proti fašismu a rasismu. Manifestace studentů středních škol a univerzit. Sociální centra, ANTIFA ... Podpora nelegálům!

12.10.2018 v 23:55 | Karma: 41,29 | Přečteno: 2823x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Salviniho Liga zahájí svou činnost i v Praze

Sekce pražské Ligy oficiálně zahájí svou činnost v neděli 7. října, čestným hostem bude lídr SPD a místopředseda Poslanecké Sněmovny - Tomio Okamura spolu s předsedou Poslaneckého klubu SPD - Radimem Fialou

2.10.2018 v 17:58 | Karma: 33,59 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Syfilis, tak zní akronym nové politické strany Laury Boldrini

Itálie: Bývalá předsedkyně poslanecké Sněmovny Laura Boldrini by chtěla založit novou politickou stranu která dá na frak pravici. Akronym LUE je ovšem k smíchu ... znamená to syfilis a další podobné příjemnosti. Nomen Omen?

3.9.2018 v 15:30 | Karma: 38,25 | Přečteno: 3277x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

V Neapoli mají radního co neumí italsky

Itálie? Levicově naladěný starosta Neapole - De Magistris, chtěl radního pro imigranty. Tento radní, Viraj Prasanna Mihindukulasuriya původem ze Srí Lanky byl zvolen 15. června a musí mít tlumočníka, protože nemluví italsky !!!

8.8.2018 v 19:06 | Karma: 42,31 | Přečteno: 3574x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik