Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jména a příběhy nejnebezpečnějších imámů v italských věznicích. Nebezpečná radikalizace !

Tajná zpravodajská dokumentace o muslimských vězních v italských věznicích: někteří z nich budou v rámci jednoho roku propuštěni  Imámové mají volný pohyb ve věznicích. Riziko kontaktu mezi pobočníky ISIS a budoucími teroristy.
Vězení v Itálii: zadržovaný muslim při modlení

Dokument s datem 11 října 2016, je jedním z jedenácti  “ tajných příloh “ zprávy o "boji proti násilné radikalizaci ve vězení ", který připravil odbor vězeňské správy a představil premiér Paolo Gentiloni dne 6. ledna na tiskové konferenci o šíření fundamentalismu ve věznicích.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/assassini-ladri-e-terroristi-ecco-imam-carceri-1351628.html

Centrální policejní odbor vězeňské správy (Sappi) vážně varuje před stávající situací v italských věznicích.

V celé Itálii je 204 aktivních věznic, ve kterých  je nyní  zhruba 55.000 vězňů,  z nichž 11.000 jich pochází z islámských zemí.

Ve výkonu trestu v italském vězení je asi 7.500 praktikujících muslimů  a  150 imámů. Dále je zde 3.300 neobservantních osob, které  se každý den  fundamentalisté  snaží konvertovat a radikalizovat.

http://www.ilgiornale.it/news/politica/dobbiamo-impedire-che-diventino-terroristi-siamo-sbaraglio-e-1351327.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/cella-su-cinque-prega-allah-1351326.html

“Dnes je v rámci kontroly proti radikalizaci ve vězení  sledováno 170 osob, které jsou monitorované 24 hodin denně. Dále je zde dalších 200 osob, které jsou sledované průběžně, tedy celkem asi 370 jedinců, kteří jsou již částečně praktikující s počátečným  zájmem o radikalizaci. Personál vězeňské policie upozorňuje na tuto radikalizaci prostřednictvím své centrální vyšetřovací jednotky Casa (Strategický  analytický výbor pro boj proti terorismu), které trvale  předsedá ministerstvo vnitra a která zahrnuje všechny policejní síly” : vysvětlil generální tajemník odboru Sappi, Donato Capece.

Ve věznicích dnes funguje 70 mešit, či spíše místností používaných jako mešita. Z tohoto důvodu přichází a odchází asi 20 imámů.  Mimo nich  má přístup do věznic  asi 70 Kulturních Mediátorů. V každém  vězení  je  kaple, ve které se mohou modlit vězni křesťanské víry. Počet mešit každopádně narůstá  a zvyšuje se úměrně s počtem muslimských hostů.

Donato Capece dále řekl, že největší potíže má vězeňská  služba při sledování nebezpečných subjektů především proto, že nerozumí  jejich jazyku. Nemají odpovídající školení, aby mohli dělat tento druh pozorování.  Je si třeba uvědomit, že mnoho z nich mluví arabsky a arabština je nejen národním jazykem, ale sestává se z mnoha dialektů, které neznáme. Pak je tu problém se snižováním stavu. Vězeňská  služba měla v roce 2001 původně  stanoveno zákonem 45 tisíc členů, ale v  současnosti je jich pouze asi  38.000.

 

Islámští vězni v Itálii.

Jména a příběhy některých nejnebezpečnějších imámů v italských věznicích:

BEN SLAMA MAHMOUD

Ben Slama Mahmoud, 31 letý  tunisan, zadržovaný ve věznici  města Siracusa.  Bude propuštěn dne 27 září 2018, sedí za vraždu. Od 1. dubna 2016 je monitorován Ústřední  vyšetřovací jednotkou a to kvůli  jeho vůdcovkému postoji . Stal referenčním bodem zadržovaných muslimů a to jak pro svoji schopnost správně komunikovat v arabštině a italském jazyce , tak i proto, že je vnímán zadrženými muslimskými  vězni  jako charakterově  charismatická postava.

EL ALLAM BOUCHTA

El Allam Bouchta, 38 letý maročan, přezdívaný "Bush",  zadržovaný  ve věznici Novara. Jeho  trest končil 16 listopadu 2016. Byl obviněn z výroby, obchodování a držení drog. Je sledován od 15. července 2015 Ústřední vyšetřovací  jednotkou. Požádal vytvořit prostor pro společnou  páteční modlitbu. Ve vězení plnil také funkci imáma.

HAMIL MEHDI

Hamil Mehdi, 25 letý maročan, zadržován ve věznici Rossano Calabro. On přijel do Itálie v roce 2006 s povolením k  legálnímu neomezenému pobytu, pracuje jako pouliční prodavač s licencí a bydlí v Luzzi, v provincii Cosenza. Byl zatčen za "výcvik pro účely terorismu." Od 26. ledna 2016 je sledován Ústřední vyšetřovací jednotkou. Je  to pravděpodobně  cizí bojovník  - foreign fighter.

HMIDI SABER

Hmidi Saber, 32 letý tunisan, nachází se ve vězení  v Salerno. Přijel do Itálie v roce 2008 získal povolení k pobytu  tím, že se oženil s italkou konvertovanou  k islámu se kterou má dcerku a díky fiktivní práci  obchodníka.  Žil ve městě  Ciampino a živil se loupežemi, krádeží a obchodem drog. Radikalizoval se a ve vězení  zapálil celu, zmlátil vězně  křesťanské víry, hrozil smrtí agentům.

ROMDHANE  KHAIREDDINE

Romdhane Ben Chedli Khaireddine 32 letý  tunisan, bez stálého bydliště, zatčen v Lombardii, byl součástí teroristické buňky, která shromažďovala finanční prostředky, se kterými financovala příbuzné některých teroristů, a to prostřednictvím alternativních kanálů. Teroristická buňka se autofinancovala penězi  ze sbírek  jedné  mešity a call centra. Před přistáním v Itálii se v minulosti podílel na různých trestných činech a atentátech v Afghánistánu a Íránu.

NABIL OUERGHI

Nabil  Ouerghi, 39letý tunisan, byl považován za nejnebezpečnějšího a nejkrutější ho drogového dealera  z  města Bolzano. Musí odsedět  sedm let a osm měsíců ve vězení za obchodování s drogami a za sexuální  násilí vůči nezletilým, protože znásilnil 16 letou  dívku.  Policie našli v Lucembursku, kam po spáchaném  násilí utekl. Myslel si, že unikl trestu poté, co se skrýval  několik měsíců v Tunisku.

BARHOUMI CHERKI

Barhoumi Cherki, 35 letý maročan. Ve vězení  je za týrání do 27 září 2018. Monitorován od  21. července 2016. Během ramadánu je ten, kdo vede modlitbu:  má dlouhé vousy, které při vstupu do vězení neměl, často vykazuje nevoli obsluhujícímu personálu a u vězeňských pravidel, podněcuje spoluvězně  k porušování pravidel, aby se nenechali  prohledávt. Vyžaduje, aby se všichni podřídili zásadám koránu.

MUSTAPHA TOLOUANE

Mustapha Talouane, 29 letý  maročan ,ve vězení za to, že k smrti  ubodal svoji krajanku (Fatima Zahara Lachguer), která se rozhodla s ním ukončit milenecký  poměr . On je ženatý. Byl zatčen na letišti, když se snažil uprchnout z  Itálie. Žije v Travagliato, v provincii Brescia, se svou ženou a dvěma malými dětmi , pracoval jako řezník v Gussago.

AYMEN AYARI

Aymen Ayari, 33 letý tunisan,  bydlištěm v Livornu.  Již soudně trestaný z obchodu s drogami. V minulosti již zatčen pro kontinuální sexuální zneužívání a výhružek smrti  namířených proti družce, mladé dívce z Livorno a za obtěžování sester. To je nahlášen  centrální vyšetřovací  jednotkou. Vzdoruje vězeňským pravidlům, modlí se s ostatními  a účastní se Ramadánu.

BEN KRAIEM LAMIJED

Ben Kraiem Lamijed, 35 letý tunisan. Konec  trestu v roce  2018 za loupež a mezinárodní obchod s drogami. Staví se jasně  do role duchovního vůdce a  vede  modlitbu spolu s dalšími spolubydlícími na pokoji. V roce 2013 Lamjed Ben Kraiem, byl zatčen za obchodování s drogami, spolu s dalším krajanem. V průběhu šetření vyšlo najevo jejich napojení v některých případech na  mafiánskou rodinou  z Porta Nuova v Palermu.

KARIM EDDI

Karim Eddi, iráčan, narkoman, známý na policii jako drogový dealer, byl jedním z vůdců nejžhavějších protestů proti přeplněnosti věznice Santa Maria Maggiore a proti podmínkám některých izolačních buněk, považovaných  za nehumánní. Zatčen za drogy,  Karim Eddi se netěší dobrému zdraví, trpí astmatem a je držen ve vězení v Terstu.

CHERKAOUI ABDELAZIZ

Cherkaoui Abdelaziz, 30 letý maročan, zadržován ve věznici  v Bologna . Konec  trestu bude  v roce 2019 za přestupky falešných identit a přechovávání kradeného zboží. Od roku 2014 nahlášen  Centrální vyšetřovací jednotkou. Je velmi introvertní povahy a málo komunikuje s personálem věznice. Stýká se  hlavně se zadrženými  severo-africké příslušnosti. Vykazuje velkou přilnavost k islámu, jen zřídka komunikuje s nemuslimskými vězni.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/nomi-e-storie-degli-imam-pi-pericolosi-che-guidano-islamici-1351630.html

 

Magdi Cristiano Allam, novinář a spisovatel , původem muslim, konvertovaný na katolickou víru.

Magdi Cristiano Allam, novinář a spisovatel , původem muslim, konvertovaný na katolickou víru, žijící s permanentní ochrankou k tomuto tématu v TV řekl :

"Je správné kontrastovat islámský terorismus ve věznicích a na webu, ale musíme bojovat proti islámu, který praktikuje vymývání mozků."

Video televizní záznam: https://www.facebook.com/MagdiCristianoAllam/videos/1300313923359860/

 

 

Autor: Monika Pilloni | úterý 17.1.2017 8:51 | karma článku: 33,74 | přečteno: 1285x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Bombový atentát před Salviniho návštěvou na sekci Lega Trentino v Ala

Ala: bomba exploduje v sídle Ligy jen několik hodin před návštěvou ministra vnitra Mattea Salviniho. Místopředseda senátu hovoří o tomto činu jako o terorismu a Předsedkyně senátu o vážném útoku a poškození demokracie.

13.10.2018 v 10:52 | Karma: 29,33 | Přečteno: 2382x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Protest proti italské vládě, ulejváci jásali a dělali bordel ... podpora nelegálům

Řádění, nepořádek, oheň, dýmovnice a dopravní kolaps. Slogany proti vládě, proti bezpečnostnímu nařízení, proti fašismu a rasismu. Manifestace studentů středních škol a univerzit. Sociální centra, ANTIFA ... Podpora nelegálům!

12.10.2018 v 23:55 | Karma: 41,29 | Přečteno: 2823x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Salviniho Liga zahájí svou činnost i v Praze

Sekce pražské Ligy oficiálně zahájí svou činnost v neděli 7. října, čestným hostem bude lídr SPD a místopředseda Poslanecké Sněmovny - Tomio Okamura spolu s předsedou Poslaneckého klubu SPD - Radimem Fialou

2.10.2018 v 17:58 | Karma: 33,59 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Syfilis, tak zní akronym nové politické strany Laury Boldrini

Itálie: Bývalá předsedkyně poslanecké Sněmovny Laura Boldrini by chtěla založit novou politickou stranu která dá na frak pravici. Akronym LUE je ovšem k smíchu ... znamená to syfilis a další podobné příjemnosti. Nomen Omen?

3.9.2018 v 15:30 | Karma: 38,25 | Přečteno: 3277x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

V Neapoli mají radního co neumí italsky

Itálie? Levicově naladěný starosta Neapole - De Magistris, chtěl radního pro imigranty. Tento radní, Viraj Prasanna Mihindukulasuriya původem ze Srí Lanky byl zvolen 15. června a musí mít tlumočníka, protože nemluví italsky !!!

8.8.2018 v 19:06 | Karma: 42,31 | Přečteno: 3574x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik