Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Imigranti na Sicílii: prostituce, drogy, bitky, nelegální obchod a výpalné ...

Itálie, Sicílie : obec Mineo má 5.203 obyvatel a přijímací středisko pro žadatele o azyl CARA Mineo kde je 3.800 vesměs nelegálních imigrantů. Chybí zdroje pro boj proti mafii, vše je soustředěno na imigranty. Svědectví policistů.
CARA Mineo

Obec Mineo má 5.203 obyvatel. Pár kilometrů  odtamtud se nachází  Residence degli Aranci -  vilové městečko , kde od roku 2001 do roku 2011 bydleli  Američané, rodiny  vojáků z nedaleké  základny USA -  Sigonella. Dnes je to Přijímací středisko pro žadatele o azyl (CARA Mineo).

CARA je v současné době domovem 3800 lidí : 2.300 svobodných mužů, 400 žen a zbývající  část jsou rodiny.  Stačí projít hlavní bránou, hlídanou permanentně čtyřmi vojáky, aby si člověk uvědomil co se tam děje. Potulují  se tam stovky imigrantů. Většina  jich hraje na ulicích fotbal. Jsou tam obchody - všechny nelegální, nikdo nevydává stvrzenku.

« Tady je to tak - vysvětlují zástupci  SAP( Autonomní syndikát policie), kteří doprovází reportéry - každý dělá, co se mu zlíbí.  V Mineo jsou  nejčastější trestné činy obchod s drogami, prostituce, bitky a hádky. Ke kontrole 3800 lidí je nás v průměru 100 (policie a carabinieri). A to je problém, protože když jsou tam případy násilí, není snadné je  udržet na uzdě ».

V Mineo byly zahájeny před několika dny práce na hotspot (identifikační středisko žadatelů o azyl) a to navzdory negativnímu stanovisku každého, dokonce i generálního prokurátora. Budou se tam hostit příchozí migranti, které je třeba identifikovat předtím, než budou rozmístěni do jiných přijímacích zařízení. « Občas - vysvětluje Giuseppe Coco, zástupce SAP Catania - někteří  nelegální imigranti udělají díru v plotě a bez dovolení vstoupí. Když je najdeme tak je vyhodíme. Hosté tohoto centra zde  vytvořili nelegální Bed and breakfast, berou si od těch kdo tam nepatří za poskytnutý nocleh peníze  ».

Přijatým imigrantům  jsou garantovány všechny služby a družstva, které řídí středisko berou 37 euro za imigranta za den:  na stravu a ubytování a kapesné 2,50 € denně. Společnost PIZZAROTTI, které tento vilový komplex patří, dostává  8 milionů eur za pronájem tohoto střediska. Migranti mají stereo, WiFi a satelity , aby se mohli dívat na televizi. Válejí se celý den. Někdo chodí na černo do práce k zemědělcům v údolí.

Jsou vydržováni státem ( čili daňovými poplatníky) , zatímco policie ve čtyřech denních směnách je musí nepřetržitě hlídat. Lidské zdroje , které  jsou  touto prací odkloněny z území, na kterém mafiánská činnost jen roste. Není možné rozvíjet  vyšetřovací činnost, protože veškeré zdroje musí řešit situaci v CARA. «Musíme pracovat - pokračuje Coco - v osmdesáti metrech čtverečních ve 42 lidech. Střecha policejní stanice Caltagirone se zhroutila a my jsme se museli přesunout  do sídla dopravní policie. Možná bychom měli požádat o přesun do CARA – říká dále ironicky – aspoň bychom měli větší  prostor ».

Reportéři s doprovodem se přesunuli do  přístavního městečka  Pozzallo, které má 19 582 obyvatel. Hotspot v Pozzallo je řízen tuctem zástupců policie a některých vojenských sil. Vstup zakázán: generální tajemník SAP, Gianni Tonelli, který reportéry doprovázel, dovnitř nesměl. Zákaz vydal prefekt Mario Morcone, vedoucí přijímacího odboru Ministerstva vnitra. Na druhou stranu, do identifikačního střediska žadatelů o azyl v Pozzallo mohou vstoupit  různá sdružení, a to i se zástupci práv vězňů, o nichž ani nevíme, jakou funkci mají. Ale Tonelli ne,  dle prefekta Morcone nemůže jít kontrolovat pracovní podmínky svých kolegů, což je právo zaručené zákonem. Takže můžeme vidět z hotspotu pouze bránu. « Je to špinavý a ostudný akt pomsty - říká Tonelli - protože jsem opakovaně kritizoval jeho hospodářskou politiku v oblasti imigrace. Takže mu chci položit jednu otázku : nechápete, že už jste napáchal v této zemi škody dost? Nechcete se už také vzdát křesla? Odstupte anebo odejděte do penze. Všichni bychom z toho měli značný prospěch. "

 

Gianni Tonelli omdlel při 49 dnu hladovky za práva policistů a občanů na adekvátní ochranu.

Generální tajemník Autonomního syndikátu policie - SAP, Gianni Tonelli je významnou osobností, bojující za práva policistů. Nikdo neřešil jeho opakované upozornění na nevhodné nebo prošlé pracovní pomůcky, jako např. plesnivé helmy, prošlé záchranné vesty, které už nebyli vhodné proti samopalu, který je v kriminálním podsvětí  oblíbenou zbraní ... např. v roce 1992 policie na uniformy 90 milionů eur , ale v roce 2014 to bylo jen 15 milionů atd … Všeobecná hluchota institucí ho dohnala až k zahájení hladovky, která trvala 105 dní !!! Všichni vidíme, že kdykoliv začnou hladovku imigranti – kvůli jídlu, wifi, značkovému oblečení atd … vše se řeší okamžitě s tím, že nelegálním žadatelům je většinou vyhověno a nebo nabídnuta jiná alternativa ... Tonelli ale musel držet v minulém roce hladovku celých 105 dní, tak dlouho trvala jeho hladovka (49 DEN OMDLEL) a to za naprostého ignorování tehdejším ministrem vnitra Alfano a všech institucí, dokavad se s ním nesetkal,  po občanském a  medálním tlaku, nový šéf policie Gabrielli. Tonelli při hladovce pouze pil a dostával od lékaře vitamíny. Ke konci hladovky, lekaři prohlásili, že pokračování by přineslo  nereversibilní škody na organismu. Až tak dalece občan musí zajít, aby uhájil svá práva a práva svých kolegů ???

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/bivacchi-negozi-abusivi-letti-pizzo-mineo-e-pozzallo-comanda-1356481.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/malore-segretario-sap-gianni-tonelli-1234061.html

http://www.sap-nazionale.org/index.php

 

Autor: Monika Pilloni | sobota 28.1.2017 16:01 | karma článku: 41,75 | přečteno: 5122x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Bombový atentát před Salviniho návštěvou na sekci Lega Trentino v Ala

Ala: bomba exploduje v sídle Ligy jen několik hodin před návštěvou ministra vnitra Mattea Salviniho. Místopředseda senátu hovoří o tomto činu jako o terorismu a Předsedkyně senátu o vážném útoku a poškození demokracie.

13.10.2018 v 10:52 | Karma: 29,33 | Přečteno: 2382x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Protest proti italské vládě, ulejváci jásali a dělali bordel ... podpora nelegálům

Řádění, nepořádek, oheň, dýmovnice a dopravní kolaps. Slogany proti vládě, proti bezpečnostnímu nařízení, proti fašismu a rasismu. Manifestace studentů středních škol a univerzit. Sociální centra, ANTIFA ... Podpora nelegálům!

12.10.2018 v 23:55 | Karma: 41,29 | Přečteno: 2823x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Salviniho Liga zahájí svou činnost i v Praze

Sekce pražské Ligy oficiálně zahájí svou činnost v neděli 7. října, čestným hostem bude lídr SPD a místopředseda Poslanecké Sněmovny - Tomio Okamura spolu s předsedou Poslaneckého klubu SPD - Radimem Fialou

2.10.2018 v 17:58 | Karma: 33,59 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Syfilis, tak zní akronym nové politické strany Laury Boldrini

Itálie: Bývalá předsedkyně poslanecké Sněmovny Laura Boldrini by chtěla založit novou politickou stranu která dá na frak pravici. Akronym LUE je ovšem k smíchu ... znamená to syfilis a další podobné příjemnosti. Nomen Omen?

3.9.2018 v 15:30 | Karma: 38,25 | Přečteno: 3277x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

V Neapoli mají radního co neumí italsky

Itálie? Levicově naladěný starosta Neapole - De Magistris, chtěl radního pro imigranty. Tento radní, Viraj Prasanna Mihindukulasuriya původem ze Srí Lanky byl zvolen 15. června a musí mít tlumočníka, protože nemluví italsky !!!

8.8.2018 v 19:06 | Karma: 42,31 | Přečteno: 3574x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik