Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neziskovky pomáhají pašerákům imigrantů. Dvě Státní zastupitelství zahájili vyšetřování.

"Solidární Lodě" jedou v businessu dovozu migrantů z Libye. Osm různých organizací - MOAS, Jugend Rettet, Stichting Bootvluchting, MSF, Save the Children, Proactiva Open Arms,Sea-Watch, Sea-Eye a Life Boat ... 14 lodí a 1 letadlo.
PŘÍLIV MIGRANTŮ POKRAČUJE BEZ PŘESTÁVKY. Rozestavte se spořádaně: ženy a děti na pravou stranu, zahraniční bojovníci (foreign fighters) vlevo, žadatelé o pobyt v Hotelu doprostřed a kamikaze jdou se mnou!

Osm různých organizací, čtrnáct lodí a jedno letadlo. Dále jen "flotila solidarity" hlídkující ve Středomoří a hledající migranty k záchraně, je stále více aktivní a efektivní.

*SCO -  Centrální policejní úřad,  který působí po celé zemi v boji proti organizovanému zločinu.

Tak moc efektivní , že přitáhla pozornost  SCO - Centrálního policejního úřadu, který dal dohromady dokumentaci o činnosti mezinárodních a Italských nestátních neziskových organizací (tzv. neziskovek), které se před rokem připojili k italským a evropským vojenským misím, které byli dříve jediní, kdo řídil záchranné akce.  První na neobvyklý nárůst provozu těchto lodí upozornil Frontex, agentura odpovědná za koordinaci monitorování evropských hranic. "Hlášení 2017" vyjevilo, že během několika málo měsíců tyto solidární lodě byly zapojeny až do 40 % záchranných akcí. V posledních měsících roku 2016 intervence nestátních neziskových organizací dokonce předčili počet žádostí o pomoc  přicházejících do provozního štábu, který řídí vojenské námořní síly. A právě od tohoto  bodu se odrazilo vyšetřování  SCO, který vystopoval trasy plavidel neziskovek, které  pronikali do Libyjských vod a zasahovali, podle vyšetřovatelů, aniž by přišlo obvyklé tísňové volání, které dávalo vojenské lodě do pohybu. Podezření je tedy takové, že některé z lodí mohou být v kontaktu s těmi, kteří organizují převaděčské cesty  a vědí o odjezdu ještě předtím, než se čluny odlepí od břehu. Tato skutečnost je zneklidňující  a ještě více zvyšuje pochybnosti. V důvěrné zprávě, kterou odhalil Financial Times, v prosinci Frontex dokonce předpokládal existenci skutečné "tajné dohody" s pašeráky. Námořní operace stojí desítky tisíc eur za měsíc a je přirozené se ptát, kdo je financuje.

V prosinci jsem na toto zjištění již upozorňovala: http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=572896 

Jugend Retted ... číhají na imigranty pár mil od afrických břehů.
Jugend Rettet se v tomto období zdržovala v Benátkách a spolu s místní neziskovkou propagovali Středozemní taxislužbu nelegálním imigrantům ... zanedlouho je pojedou znovu lovit u afrických břehů.

Státní zastupitelství ve městě Catania před několika dny oznámilo jistý druh vyšetřování provozu nestátních neziskových organizací. Také v Palermu se vyšetřuje a probíhá hloubková kontrola  prvotních závěrů sicilské Pohotovostní čety posílené znalci  z SCO.

Některé velké organizace, například Lékaři bez hranic se již hájili, odmítali čelit podezření a přesvědčovali, že jejich prostředky pocházejí ze soukromých darů. Vyšetřovatelé si nemyslí, že se velké organizace mohou snížit ke skutečným tajným dohodám. Ale pochybnosti přetrvávají. Také proto, že po boku dobře známých jmén jako je Save the Children a MSF se množí další jména, jako je MOAS (Migrant Offshore Aid Station) - založena na Maltě párem miliardářů, Jugend Rettet - založena mládežnickou skupinou z Berlína přes crowdfunding (vlastní plavidlo Iuvenia) a holandská Boat Refugee Foundation, která se zabývá pouze záchranou migrantů na moři se svou lodí «Golfo azzurro»." Pohyby plavidel těchto neziskovek byly vystopovány a výsledkem monitorování jsou mimořádně včasné a koordinované zásahy, jako kdyby byli informováni ještě před odjezdem. Takováto  aktivita a to i "bez zisku", může vést k některým pochybnostem o zákonnosti. A to jistě přijde vhod organizacím co obchodují s lidmi. A v roce 2016 přesto neušlo  smrti na moři 4500 migrantů. 

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ong-che-aiutano-scafisti-ora-indagano-due-procure-1367716.html

Holandská Boat Refugee Foundation a jejich plavidlo Golfo azzurro.

Blokujeme pašeráky v libyjských vodách.

Ale NNO jim pak pomáhají !

Chování neziskovek působících v oblasti Středozemního moře za záchranu migrantů může zmařit výslednou práci v projektu "Sophia", aktualizován nyní pod jménem EUNAVFOR Med.  

Projekt je kontrolován Itálií, ale s loděmi z různých zemí. Na konci roku 2015 přešel do faze dvě a přišlo povolení, že kromě primárního úkolu záchrany imigrantů, je možné také “ zahákovat ” pašeráky, zatknout je a zničit čluny, které v minulosti pašeráci znovu využívali.

Nestátních neziskové organizace však, jak je vysvětleno ve zprávě agentury Frontex 2017, překračují práh mezinárodních vod, tím ve skutečnosti působí ve Středomoří jako taxi pro migranty. S projektem "Sophia", jak potvrzuje Admirál Enrico Credendino, velitel mise, a zatčením "103 pašeráků a zničení 400 lodí ", počet příjezdů do Itálie by se normálně musel snížit. Ale ne. "Počet migrantů se nesnižuje. Dokonce  loni vzrostl o 18 procent …

http://www.ilgiornale.it/news/politica/blocchiamo-scafisti-nelle-acque-libiche-poi-ong-li-aiutano-1368512.html

Velmi podrobné vysvětlení  jakým způsobem neziskovky uskutečnují nakládky  u afrického pobřeží nedávno vypracovala org. Gefira - Evropský zpravodaj pro finanční a geopolitické analýzy.

Lodě neziskovek čekají na imigranty pouhých 8  nám. mil od Afriky
Působení neziskovek u Libyjských břehů ... udané délky tras.

http://www.iozummo.com/nave-ong-beccata-a-soccorrere-su-appuntamento-in-libia-video/

Autor: Monika Pilloni | středa 1.3.2017 13:25 | karma článku: 41,80 | přečteno: 3706x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Bombový atentát před Salviniho návštěvou na sekci Lega Trentino v Ala

Ala: bomba exploduje v sídle Ligy jen několik hodin před návštěvou ministra vnitra Mattea Salviniho. Místopředseda senátu hovoří o tomto činu jako o terorismu a Předsedkyně senátu o vážném útoku a poškození demokracie.

13.10.2018 v 10:52 | Karma: 29,33 | Přečteno: 2382x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Protest proti italské vládě, ulejváci jásali a dělali bordel ... podpora nelegálům

Řádění, nepořádek, oheň, dýmovnice a dopravní kolaps. Slogany proti vládě, proti bezpečnostnímu nařízení, proti fašismu a rasismu. Manifestace studentů středních škol a univerzit. Sociální centra, ANTIFA ... Podpora nelegálům!

12.10.2018 v 23:55 | Karma: 41,29 | Přečteno: 2823x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Salviniho Liga zahájí svou činnost i v Praze

Sekce pražské Ligy oficiálně zahájí svou činnost v neděli 7. října, čestným hostem bude lídr SPD a místopředseda Poslanecké Sněmovny - Tomio Okamura spolu s předsedou Poslaneckého klubu SPD - Radimem Fialou

2.10.2018 v 17:58 | Karma: 33,59 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Syfilis, tak zní akronym nové politické strany Laury Boldrini

Itálie: Bývalá předsedkyně poslanecké Sněmovny Laura Boldrini by chtěla založit novou politickou stranu která dá na frak pravici. Akronym LUE je ovšem k smíchu ... znamená to syfilis a další podobné příjemnosti. Nomen Omen?

3.9.2018 v 15:30 | Karma: 38,25 | Přečteno: 3277x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

V Neapoli mají radního co neumí italsky

Itálie? Levicově naladěný starosta Neapole - De Magistris, chtěl radního pro imigranty. Tento radní, Viraj Prasanna Mihindukulasuriya původem ze Srí Lanky byl zvolen 15. června a musí mít tlumočníka, protože nemluví italsky !!!

8.8.2018 v 19:06 | Karma: 42,31 | Přečteno: 3574x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik