10.000 imigrantů z Afriky naloženo během velikonoc na lodě ,,taxikářů” směr Itálie.

Itálie: Kompletní monitoring celého týdne. 10.000 nelegálních migrantů !!! Invaze z Afriky se zvýšila vyhledem k minulému roku o 33,39 %. V tomto roce přijelo 35.244 nových imigrantů (data ministerstva vnitra  k dni 18.04.2017) 

 L'articolo in italiano alla fine della pagina.

Remorkér ASSO VENTINOVE  dovezl náklad do Vibo Valentia v regionu Calabria.

9.889 imigrantů z Afriky naloženo během velikonočních svátků na lodě ,,taxikářů” směr Itálie.

Obrovská imigrační vlna: kompletní monitoring celého týdne.

Dobré počasí znamenalo to, že během velikonočních svátků mohlo vyplout mnoho pašeráckých plavidel  z Libye. Tyto přeplněné čluny a dřevěné loďky - poškozené již při vyplutí - byli ovšem v neděli překvapeni  náhlou změnou počasí. Na moři se zvedl vítr a začali tvořit vysoké vlny.   

Nakonec  se podařilo naložit tisíce imigrantů, protože v té oblasti bylo přítomných několik vojenských lodí a dalších lodí ,,stále číhajících” neziskovek.

Vzhledem k nepříznivým meteorologickým podmínkám je zázrak, že nepřežilo pouze 13 osob.

PŘÍLIV MIGRANTŮ POKRAČUJE BEZ PŘESTÁVKY. Rozestavte se spořádaně: ženy a děti na pravou stranu, zahraniční bojovníci (foreign fighters) vlevo, žadatelé o pobyt v Hotelu doprostřed a kamikaze jdou se mnou!

14.04.2017

Do přístavu  Augusta v pátek  na Boží hod velikonoční  připlulo 731 lidí na palubě lodě Pobřežní stráže - Dattilo Cp 940. V tomto případě bylo identifikováno sedm pašeráků, kteří byli zadrženi  pro podezření  z napomáhání  nelegální migraci: tři pocházejí z Guinei ( 19,21,25 letí), jeden 31 letý z Pobřeží slonoviny a tři ze Sudánu (mající 18,29,a 32 let). Mimo jiné osmdesát migrantů na téže lodi prohlásilo, že jsou  nezletilí a bez doprovodu ( * to bývají většinou 17 letí svalnatí mladíci z kterých se posléze vyklubou dvacetiletí …).

Těchto 731 migrantů bylo naloženo  před Libyjským pobřežím z  šesti různých plavidel. Jejich země původu jsou  Alžírsko,  Bangladéš,  Pobřeží slonoviny, Kamerun,  Čad,  Eritrea, Etiopie,  Gambie,  Ghana, Libye, Libérie, Mali, Niger,  Nigérie, Senegal a Sierra Leone.

Více méně stejné provenience byli migranti, kteří  přistáli později v Messině a v Catanii. Po celém procesu identifikace byli všichni ,,dospělí “ migranti posazeni do autobusů a rozesláni  do různých příjmových  středisek regionů Liguria, Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte, Calabria a Puglia. Neexistuje žádná karanténa !!!

Stále v pátek , v oblasti mezi  plážemi  Marchesa a Avola v provincii Siracusa, objevila policie dalřích 50 imigrantů, kteří byli dovezeni do této oblasti na plachetnici a následně dopraveni na pláž v malém člunu.

Tentýž den na jihu Sardínie k pobřeží Sulcis dorazilo 41 alžířanů. Nejdříve jedna loďka s 5 lidmi přistála v turistickém přístavu Teulada, dále na pláž Porto Pino v obci Sant'Anna Arresi  dorazilo na jednom plavidle dalších 21 osob ve věku mezi 20 až 25 let no a poslední loď zaměřili z přístavu u ostrůvku Isola del Toro poblíž Sant'Antioco.

15.04.2017

Gibraltarská Loď  Aquarius (patřící  německé SOS Meditarrenee  s Lékaři bez hranic na palubě) přivezla  526 migrantů do přístavu v Pozzallo v sobotu. Mezi nimi i 1 mrtvý - dvacetiletý Nigerijec  zemřel na dehydrataci.  Na palubě byli i dva Nigerijci, kteří  již byli z Itálie v minulosti vyloučeni! Jeden z nich byl zatčen, protože se vrátil dříve než za 5 let – takže zde máte důkaz, kdo se nám to sem  žene … Mimo jiné vyšetřovatelé Státní policie identifikovali čtyři podezřelé osoby jako pašeráky (dva Nigerijce a dva Senegalce).

Pobřežní hlídka naložila migranty a odvezla je na italský ostrov Lampedusa.

16.04.2017

Ze soboty na neděli proběhlo naložení imigrantů ze 4 různých akcí, kteří byli následně odvezeni na ostrov Lampedusa.  Ze třech jednotlivých akcí provedených Námořní hlídkou je to dohromady 404 osob. Dalších  447 migrantů do přístavu Porto Empedocle  dovezla  loď  italského námořnictva  ChimeraCelkem je to tedy na Ostrově Lampedusa 851 nových příjezdů. Zatím se nepočítá s jejich dalším převozem.

Na Velikonoční neděli připlula do Reggio Calabria  italská loď  Vos Prudence, patřící Lékařům bez hranic. Přivezla na palubě 649 migrantů pocházejících ze subsaharské části Afriky, ale také z Pákystánu a Bangladéše. Jedná se jako vždy většinou o muže, žen bylo pouze 63 a 4 děti. Tito migranti byli naloženi v pátek z několika člunů  25 mil od Libyjských břehů128 jich na palubu Vos Prudence naložila Německá neziskovka Sea Eye. 400 z nich budou převezeni do identifikačního střediska ve městě Taranto a 50 do střediska v Crotone, dalších 100 do  jiných míst  v regionu Puglia.

Prakticky současně se konalo vylodění 89 migrantů na pláži Melito Porto Salvo, kde přistáli s člunem. I tito migranti byli odvezeni do přístavu Reggio Calabria, kde probíhal příjem  koordinovaný prefekturou Reggio Calabria.

Odbočka lodě OOC PANTHER směr Pozzallo, kam bzla evakuována těhotná a silně krvácející migrantka se svojí sestrou.

17.04.2017

Jedna  těhotná, 35 letá žena pocházející z Pobřeží slonoviny  byla urgentně vyložena v pondělí, okolo 6 hodiny ráno v Pozzallo.  Dotyčná se nacházela se svou 28 letou sestrou na palubě remorkéru OOC PANTHER plující pod vlajkou Antigua a Barbuda (ostrovní stát v Karibiku) a mířící do přístavu Messina, když  ji postihlo těžké krvácení.

Přístavní úřad Pozzallo, který se nacházel nejblíže, koordinoval záchranou akci. Byl zaslán na palubu remorkéru námořní lékař, který stabilizoval ženu pro převoz do přístavu Pozzallo, kde čekala sanitka  a odvezla  pacientku spolu s její sestrou do nemocnice v Modica, kde je stále hospitalizována.  Její  stav je vážný  a rovněž její těhotenství může být přerušeno.

Zatímco byli tyto dvě ženy evakuovány, OOC Panther obnovila cestu k molu Marconi v přístavu Messina, kde na ni čekali pracovníci prefektury, policie, zdravotníci a různá dobrovolná sdružení tzv. neziskovky. OOC Panther připlula  časně odpoledne s 1267 osobami na palubě, včetně několika nezletilých bez doprovodu*.

Podobný scénář se odehrál v přístavu Catania, kam  taktéž v pondělí , kolem 7.30 hodin připlula Německá vojenská loď Tender A513 Rhein  vezoucí  1181 migrantů naložených v průběhu různých záchranných  operací v Sicilském průplavu, jak píšou noviny , ale nakonec  je to prakticky oblast před Libyjskými břehy.

18.04.2017

V úterý dorazila do přístavu v Cagliari Norská loď Siem Pilot - Frontex. Vyplula s migranty na palubě z oblasti před Libyjskými břehy v neděli. Dovezla jich na ostrov 816, z toho 577 mužů, 19 nezletilých, 130 žen – 14 těhotných …  Stále stejné osazenstvo: většinou Subsaharská Afrika, ale take Eritrea, Somálsko a Bangladéš.

Tentýž den dorazil také italský remorkér ASSO 29  do přístavu Vibo Marina města Vibo Valentia (Calabria). Loď přivezla  1600  migrantů, 80 nezletilých a 80 žen, z nichž je 15 těhotných (jedna z nich zanedlouho  po příjezdu začala rodit v místní nemocnici). Na palubě byl také 1 mrtvý 16 letý chlapec. Migranti byli dehydrovaní a zažili se chvíle napětí, když  někteří z nich vyžadovali a chtěli  okamžitě opustit loď.

Panamská obchodní loď Tuna 1 přivezla na palubě 477 subsaharských migrantů do přístavu města Palermo.  450 jich bude odvezeno a rozděleno do jiných měst.

Immigranti ze Subsaharní Afriky - Salerno.

Večer dorazila do přístavu v Crotone (Calabria) loď pobřežní hlídky, Peluso CP 905 se 309 migranty (281 mužů, 27 žen a 1 dítě). 3 osoby museli být hospitalizovány v nemocnici. Všichni budou rozvezeni  do jiných regionů: 100 migrantů bude převezeno do regionu Lombardia; 100 do Emilia Romagna; 50 do Campania; 50 do Lazio (mimo provincie Rieti, kde bylo nedávno zemětřesení).

Cp 920 Giorgetti, loď Pobřežní hlídky v přístavu Salerno (Campania) ... vynášení jedné ze dvou mrtvol.

19.04.2017

Hned z rána připlula do přístavu Salerno (Campania) loď Pobřežní hlídky, Gregoretti se 397 migranty na palubě ( 354 mužů, 40 žen a 1 nezletilý) a  2 mrtvoly. Zjištěny případy svrabu.

Po posledních přistání v regionu Calabria: v přístavech  Reggio Calabria, Vibo Valentia a Crotone, dnes připlula do přístavu Corigliano Calabro (Cosenza)  loď  Vos Hestia, remorkér neziskovky Save the Children, mající na palubě 309 migrantů, 278 mužů, 31 žen, z nichž sedm jsou těhotné a 22 nezletilých. Mnozí pocházejí ze subsaharských zemí, ale jsou zde i někteří Palestinci. Jakmile skončí přijímací process,  migranti budou převezeni do regionů Lombardia, Veneto, Piemonte, Lazio, Campania a Puglia.

Vylodění migrantů v přístavu Augusta ... plavidlo Phoenix neziskovky Moas.

Do přístavu Augusta dorazila také loď Phoenix pod vlajkou Belize, patřící neziskovce MOAS, která je založena americko-italským párem z Malty. Přivezli 453 migrantů a 7 mrtvol.  Mezi pasažery těhotná žena v 9 měsíci s dítětem . Plavidlo vyrazilo na cestu od Libyjských břehů v neděli.

20.04.2017

Vos Prudence, loď Lékařů bez hranic (MSF) se ihned po vylodění migrantů v Reggio Calabria vrátila ,,plnou parou do lovecké zóny” před Libyjskými břehy, kde prý dle upozornění radaru jsou čluny s migranty v nesnázích 20 mil od břehu Libye … jelikož byli daleko a prý by to nestihli tak jim ten člun pohlídala pobřežní hlídka, která se tam s ostrova Lampedusa dostala rychle a tak si je pak pouze přeložili … ona tam v té oblasti zrovna žádná neziskovka nebyla – všechny aktivně vykládali na italském pobřeží … Vos Prudence vyjela v pondělí v poledne z Reggio Calabria, kde předtím vyložila skoro 700 migrantů a do nákladové oblasti se dostala v úterý před půlnocí  …  Teď by měla mít na palubě 143 migrantů  včetně 3 těhotných žen a dle monitorovacího serveru pluje opět směrem na Itálii. Místo ní do oblasti před Libijskými břehy směřuje Německá neziskovka Sea Watch 2 a OOC Panther původem z Karibiku .

Překlad migrantů ?z lodě Pobřežní hlídky na loď Líkařů bez hranic - Vos Prudence.

 

10.000 clandestini durante le feste di Pasqua in viaggio sulle barche verso l´Italia

Numerose navi delle  Unita Militari o di navi delle Ong hanno “fatto da taxi” a 9.889 migranti. In tutto 13 migranti hanno perso la vita,  7 delle quali a causa dello sgonfiamento del gommone su cui viaggiavano.

 

14.04.2017

  • Nel porto di Augusta sono arrivate nel giorno di Pasqua 731 persone a bordo della nave Dattilo Cp 940 della Guardia costiera. In questo caso sono stati identificati 7 scafisti, sottoposti a fermo di indiziato di delitto per favoreggiamento dell'immigrazione clandestina:  un diciannovenne, un venticinquenne e un ventunenne della Guinea, un trentunenne della Costa D'Avorio, tre sudanesi di 29, 32 e di 18 anni. Identificati, inoltre, una ottantina di minori non accompagnati. Questi  731 migranti erano stati recuperati, per l'esattezza, a largo delle coste Libiche in 6 distinti eventi di soccorso.  Arrivano dall'Algeria, dal Bangladesh, dalla Costa D'Avorio, dal Camerun, dal Ciad, dall'Eritrea, dall'Etiopia, dal Gambia, dal Ghana, dalla Libia, dalla Liberia, dal Mali, dal Niger, dalla Nigeria, dal Senegal e dalla Sierra Leone. Piu o meno la stessa provenienza dei a Messina ed a Catania, che dopo lunghe operazioni di identificazioni sono stati fatti salire sui pullman e trasferiti in centri di accoglienza della Liguria, della Lombardia, del Veneto, dell'Emilia Romagna, del Piemonte ma anche della Calabria e della Puglia. Qui si vede che non esiste la quarantena !!!

 

  • 50 migranti  sono stati invece intercettati dalla polizia tra la spiaggia della Marchesa ed Avola, in provincia di Siracusa. Sono stati portati a ridosso della costa con una barca a vela e successivamente a riva con un piccolo gommone.

 

  • Lo stesso giorno sono arrivati nel Sud Sardegna alle coste del Sulcis 41 algerini.  Prima barca con 5 persone a bordo ha  raggiunto il porto turistico di Teulada, altra barca con 21 algerini e arrivata sulla spiaggia di Porto Pino (nel comune di Sant'Anna Arresi) tutti giovani di eta compresa fra i 20 e i 25 anni. Per ultimo e stato intercettato un barchino con altri 15 nordafricani al largo di Sant'Antioco, vicino all'isola del Toro.

 

15.04.2017

  • La nave Aquarius ( Gibraltar) della ONG tedesca - SOS Mediterranee in collaborazione con MSF ha portato sabato altri 526 migranti a Pozzallo. Tra loro anche il corpo di un ventenne nigeriano morto per disidratazione. A bordo anche  due nigeriani che erano gia stati espulsi in passato dal nostro Paese.  Uno e stato arrestato, perché era tornato prima che trascorressero 5 anni – questo e la prova chi ci sta arrivando qui  da noi  … Gli investigatori della Polizia di Stato hanno individuato i 4 presunti scafisti, ovvero due nigeriani e due senegalesi

 

16.04.2017

  • Tra sabato e domenica  sono state eseguite 4 distinte operazioni di salvataggio. Da tre operazioni  sono stati i migranti  portati in Lampedusa dalla Guardia costiera, in tutto 404 persone. Altri  447 migranti ci sono arrivati a Porto Empedocle a  bordo della nave della Marina Militare "Chimera" . Sono quindi851 i nuovi sbarcati  in Lampedusa . Per adesso non sono preventivati loro trasferimenti.

 

  • Nella giornata di Pasqua e' arrivata a Reggio Calabria la nave Vos Prudence con a bordo 649 immigrati, di cui  581 uomini e 63 donne, appartenenti a varie etnie centroafricane e asiatiche; tra loro anche alcuni di Pakistan e Bangladesh. I migranti con patologie cutanee o con pediculosi sono stati prontamente sottoposti alle prime cure presso un’unita mobile di “decontaminazione” … I migranti erano a bordo di  vari gommoni e sono stati caricati 25 miglia dalle coste Libiche … 128 migranti soccorsi  e trasbordati dalla nave "See Eye" di un'altra Ong. 400 migranti  saranno trasferiti presso l’hotspot di Taranto e 50 presso il CARA di Crotone, altri 100 in altre localita pugliesi.

 

  • Altro sbarco e avvenuto sulla spiaggia di Melito Porto Salvo, dove sono approdati circa 89migranti, giunti con un barcone.  Anche questi migranti sono stati condotti presso il Porto di Reggio Calabria, dove  si svolgono le attivita di primo soccorso ed assistenza, coordinate dalla Prefettura di Reggio Calabria.

 

17.04.2017

  • Una  donna  incinta proveniente della Costa d'Avorio di 35 anni e stata trasferita con urgenza verso le 6 di mattina a Pozzallo. L'ivoriana si trovava in compagnia della sorella di 28 anni sul rimorchiatore OOC Panther, diretto sotto la bandiera di Antigua ed Barbuda ( Caraibi) verso il porto di Messina, quando e' stata  colpita da forte emorragia. L'intervento e stato portato a termine nella notte da un rimorchiatore della Capitaneria di porto di Pozzallo che ha coordinato i soccorsi. Il medico marittimo ha raggiunto la nave sulla quale viaggiava la donna, insieme alla sorella, che ha prestato le prime cure. Le condizioni della paziente sono gravi col rischio di un'interruzione anticipata della gravidanza. La donna e sbarcata, insieme alla sorella di 28 anni, nel porto di Pozzallo dove e stata trasferita con un'autoambulanza del 118 nell'ospedale di Modica dove e stata ricoverata. (E’ deceduta giorno dopo. Era arrivata al nosocomio con una disidratazione gravissima legata alla durata del viaggio e la permanenza in Libia, che ha provocato un’insufficienza renale acuta e gravissima e la disfunzione di tutti gli altri organi che ha causato l’emorragia. E’ stato accertato pure che la donna non ha subito violenze.)

 

  • Nel  fra tempo la OOC  Panther ha ripreso la rotta verso il molo Marconi di Messina, dove e sbarcato nel primo pomeriggio con 1267 persone a bordo, compresi numerosi minori non accompagnati. Ad attenderli personale della Prefettura, dell'Asp, del 118, delle Forze dell'ordine e dei associazioni di volontariato.

 

  • Analogo copione si e verificato a Catania, dove intorno alle 7,30 del mattino di ieri e approdata la nave militare tedesca  Tender A513 Rhein  con a bordo circa 1181 migranti salvati nel corso di svariate operazioni di salvataggio nel Canale di Sicilia ( che poi e la zona davanti le coste Libiche).

 

18.04.2017

  • E approdata al molo Ichnusa del porto di Cagliari la nave norvegese Siem Pilot (Frontex) con a bordo 816 migranti - 577 uomini, 109 minori e 130 donne - soccorsi nei giorni scorsi al largo delle coste libiche. Ora si procede con le operazioni di sbarco. A lasciare il ponte per primi, i profughi con problemi di salute, poi le donne - 14 sono incinte - e i bambini.

 

  • Lo stesso giorno e approdato nel porto Vibo Marina di Vibo Valentia il rimorchiatore Asso 29 con a bordo 1600 migranti,   Una donna incinta sta partorendo in queste ore nell’ospedale di Vibo. In totale le donne in stato di gravidanza sono 15 su un totale di 80. I bambini sono in tutto 80.  C’e anche il cadavere di un ragazzo di 16 anni Molti i migranti disidratati , alta la tensione sulla nave con alcuni migranti feriti che chiedono di scendere subito dall’imbarcazione.

 

  • Sono 477 i migranti arrivati in mattinata al porto di Palermo. Sono giunti nel capoluogo siciliano a bordo della nave "Tuna 1", sono quasi tutti di origine subsahariana. 400 dovrebbero essere trasferiti in altre citta.

 

  • Sono giunti nella serata del 18.04.2017 al Porto di Crotone a bordo della nave “Peluso 905” della Guardia Costiera  309 migranti (281 uomini, 27 donne ed 1 bambino). Tre persone sono state portate in ospedale. Sono stati tutti trasferiti: 100 migranti sonno stati trasferiti in Lombardia; 100 in Emilia Romagna; 50 in Campania; 50 nel Lazio (con esclusione di Rieti).

 

19.04.2017

  • A bordo della nave Gregoretti della Guardia Costiera, approderanno nel porto di Salerno  397 migranti ( di cui 354 uomini, 40 donne, 1minore) e due cadaveri. Casi di scabbia.

 

  • Dopo gli sbarchi dei giorni scorsi a Reggio Calabria, Vibo Valentia e Crotone, e giunta oggi nel porto di Corigliano Calabro la nave Vos Hestia, rimorchiatore di un'organizzazione umanitaria, con a bordo 309 migranti, 278 uomini, 31 donne, delle quali sette in stato di gravidanza e 22 minori. Diverse le nazionalita di provenienza. Molti sono originari di Paesi subsahariani, ma ci sono anche alcuni palestinesi. Non appena termineranno le varie procedure i migranti saranno trasferiti in Lombardia, Veneto, Piemonte, Lazio, Campania e Puglia. 

 

  • Approdata ad Augusta la nave "Phoenix" (Belize) dell'ong Moas fondata dalla coppia italo-americana do Malta. Hanno portato  453 migranti a bordo, tra cui minori e donne, alcune delle quali incinte. Una di loro al nono mese di gravidanza  con un altro figlio piccolo.  A bordo anche anche sette cadaveri. In viaggio domenica scorsa.

 

20.04.2017

  • Vos Prudence , la nave degli MSF , immediatamente dopo il sbarco a Reggio Calabria ha effettuato il viaggio di ritorno nella “zona di caccia” davanti le coste Libiche. Secondo ai radar ci sarebbe il gommone distante 20 miglia dalle coste Libiche.  Erano lontano , allora la guardia costiera partita dalla Lampedusa ha raccolto per loro i migranti e successivamente trasbordato sulla loro nave. In quel momento non c´era nessun altra nave ONG, poiché impegnate a scaricare sulle coste italiane ..  Vos Prudence era partita lunedi a mezzogiorno e nella zona SAR  era previsto loro arrivo prima della mezzanotte. Adesso sta tornando verso Pozzallo con 143 migranti a bordo di cui 3 donne incinte. Il scarico e previsto per il venerdi 21.04.2017. Nel suo posto sta giungendo verso la Libia la ONG  tedesca Sea Watch2 e tra Malta e Libia si trova anche la nave OOC Panther delle Caraibi. 

 

http://www.lasicilia.it/news/italia/76013/migranti-sbarco-augusta-fermo-scafisti.html 

http://gds.it/2017/04/16/piu-di-1200-migranti-sbarcati-in-48-ore-tra-pozzallo-e-augusta_654284/ 

http://www.agrigentonotizie.it/video/sbarco-a-porto-empedocle-a-bordo-anche-13-minori.html

http://www.agrigentonotizie.it/foto/cronaca/porto-empedocle-l-arrivo-della-nave-chimera/

http://lanuovasardegna.gelocal.it/cagliari/cronaca/2017/04/18/news/migranti-secondo-sbarco-del-2017-a-cagliari-816-a-bordo-della-siem-pilot-1.15212165

http://www.ansa.it/sito/videogallery/italia/2017/04/18/migranti-giunta-nave-a-vibo-1600-a-bordo_0f6d0cd2-206a-45bb-bfac-83f7693b9663.html

http://www.lasicilia.it/news/italia/76531/a-corigliano-nave-con-309-migranti.html

Autor: Monika Pilloni | čtvrtek 20.4.2017 12:58 | karma článku: 43,20 | přečteno: 5653x
  • Další články autora
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik