Itálie: Nepokoje v centru Milána. Vojáky obklopilo 100 migrantů: dva zranění.

24. 04. 2017 4:43:33
27 letý Senegalec se snažil vyrvat zbraň z rukou armádní hlídky. Sto afrických migrantů obklopilo vojáky a policisty. Afričtí migranti vrhali předměty proti vojákům, jedna láhev piva zasáhla auto policie. Raněn policista a voják.

LA TRADUZIONE DA ITALIANO IN CECO

http://milano.corriere.it/notizie/cronaca/17_aprile_22/rissa-centrale-feriti-due-militari-soldati-accerchiati-100-migranti-33db20ae-271c-11e7-b1fd-6ac3feee71e3.shtml

Nepokoje v centru Milána. Vojáky obklopilo 100 migrantů: dva vojáci zranění.

Tento případ oživil již tak rozžhavený spor o politice přijímání v Miláně a (ne)bezpečnosti a degradaci v oblasti kolem hlavního nádraží.

Z věžáku Pirelli (sídlo Krajské rady regionu Lombardia), který se nachází naproti nádraží, radní Ligy severu Luca Lepore pořídil autentický záznam této znepokojivé situace.

21. dubna zveřejnil video na Facebooku a komentoval tuto situaci těmito slovy: „Opět další scéna jak z Divokého západu, vedle vojenské posádky, scény obyčejného šílenství, které nám ukazují každodenní degradaci, ve které je naše město ponechané napospas. Imigrace je mimo klontrolu.“

https://www.facebook.com/luca.lepore.31/videos/2330183857007672/

Chaos začal poté, co se jeden 27 letý imigrant ze Senegalu, s povolením k pobytu z humanitárních důvodů, snažil vyrvat zbraň z rukou vojáka. Imigrant nadával armádní hlídce , voják ho požádal o doklady a v tom momentě senegalec chytl jeho zbraň. To se stalo, když on a jeho kolega na hlídce v přední části hlavního nádraží na náměstí Duca d'Aosta, kde byli obklopeni a napadeni stovkou imigrantů. Druhý , 22 letý voják, byl zraněn na ruce poté, co byl zasažen lahví v průběhu rvačky.

Voják k této epizodě uvedl : „Šel přímo ke mě, zařval jsem na něho aby se oddálil a předložil dokumenty. Pak se natáhl ruce ke mně a chytl pušku: jedna ruce na pažbě a druhá na hlavni. Okamžitě jsem ho odstrčil, vzdálil jsem se a zavolal jsem posilu. Jako první dorazli dva policisté z Mobilní jednotky, pak další dva vojáci s obrněným vozidlem, kteří hlídkovali v oblasti kolem nádraží. A nakonec, dva motocykly policie - carabinieri."

Muži zákona se přiblížili k útočnému senegalci a snažili se jej zablokovat ... Tento imigrant, který má záznam týkající se drog, ale i psychických problémů, se zuřivě vrhl proti policii, které se ho stěží podařilo zatknout a zavřít v autě. V té chvíli další afričané obklíčí bezpečnostní jednotky a snažili se vytáhnout svého přítele z hlídkového vozu. Ze skupiny vylétli dvě láhve piva proti vojákům, jedna zasáhla auto policie. Napětí a neklid se stupňuje a rádiem přichází nová žádost o pomoc, která je rozšířena na všechny hlídky v okolí. Mezitím, zatímco se ještě shromažďovali zásahové jednotky, vystrašení turisté prchali do vedlejších stran stanice, dvacet , nejvíce vyburcovaných imigrantů ventilovalo svůj hněv převrhováním odpadkových košů a řvaním nadávek proti policii a carabinieri. Mimo 22 vojáka byl zraněn ještě jeden policista.

Náměstí Duca d'Aosta se naplnilo hlídkami a mobilními jednotkami z poloviny města. „Rebelové“ ze skupiny imigrantů byli odsunuti a shromáždění rozpuštěno. Situace se uklidnila asi po dvaceti minutách.

27 letý imigrant ze Senegalu byl zatčen za odpor, násilí a zranění veřejného činitele - nemá žádnou spojitost s terorismem a trpí duševními poruchami. Policejní velitelství zažádalo o zrušení povolení k pobytu z humanitárních důvodů.

Toto není první případ nepokojů před vlakovým nádražím Centrale. Další incidenty se odehráli již minulý rok a proto bylo v Miláně nasazeno 100 vojáků v rámci akce: Bezpečné ulice.

VIDEO : 10/2016 - Z věžáku Pirelli opět radní Ligy severu - Luca Lepore. Imigranti mezi sebou řeší potyčky na úkor veřejné bezpečnosti, včetně prchajícího afričana na kole v protisměru ...

VIDEO: 07/2016 - MATTEO SALVINI LEADER LIGY SEVERU dokumentuje oblast Hlavního nádraží CENTRALE v Miláně, kde táboří nelegální imigranti - žadatelí o azyl.

VÍTEJTE V MILÁNISTÁNU.

Video:

http://www.milanotoday.it/video/stazione--centrale-rissa-.html

Zdroj:

http://milano.corriere.it/notizie/cronaca/17_aprile_22/rissa-centrale-feriti-due-militari-soldati-accerchiati-100-migranti-33db20ae-271c-11e7-b1fd-6ac3feee71e3.shtml

Foto a video Centrale Milano 11/2016:

http://milano.repubblica.it/cronaca/2016/11/28/foto/milano_militari_sicurezza-153011046/1/#1

http://www.milanotoday.it/video/samuel-piscina-aggredito-profughi-stazione.html

Autor: Monika Pilloni | pondělí 24.4.2017 4:43 | karma článku: 47.48 | přečteno: 27301x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 18.23 | Přečteno: 348 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.42 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 21.60 | Přečteno: 379 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.87 | Přečteno: 352 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.99 | Přečteno: 475 | Diskuse
Počet článků 157 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5203

"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...