Všichni ti „ne muslimové“, kteří zabíjejí ve jménu Alláha a výsměšný pochod pro migranty

Itálie: Ismail Hosni napadl nožem tři příslušníky bezpečnostních složek a sympatizoval na soc.sítích s Islámským státem. Bagatelizace chování této osoby. Starosta jde přesto na pochod s migranty a socialními centry a Gambian řádí.
Ismail Hosni

Případ Ismaila Hosniho, italsko-tuniského atentátníka, který k večeru 18. května napadl na nádraží Centrale v Miláně dva vojáky a policistu zvyšuje obavy.  Ani ne tak kvůli profilu samotného individua, který se podobá mnoha jiným improvizovaným atentátníkům, kteří udeřili na cíle v Evropě, ale spíše pro zjevnou bagatelizaci, čili zlehčování problematiky chování této osoby a to za každou cenu. Dále také proto, že dynamika  skutku se zdá být  zcela zřejmá a více či méně v souladu s jinými předchozími případy. Profily se známou  kriminální minulostí, s chabým náboženským praktikováním, ale s velmi rychlou  radikalizací.

Adrian Russel Ajao „Khalid Masood“ atentátník  z Westminsteru  (22. března 2017), britský občan nigerijského původu. Masood má záznamy v trestním rejstříku, ale ne tresty za terorismus. Zdá se, že v minulosti byl vyšetřován Zpravodajskou službou  kvůli „ násilnému extremismu“.

Karim Cheurfi, francouzský  občan severoafrického původu, atentátník ze Champs Elysees  (20. dubna 2017) nebyl katalogizován pod „ fiche S,“ což je  označení , které používá francouzská národní bezpečnost pro  HROZBU. Byl to spíše zločinec, který strávil ve vězení 15 ze svých 39 let. Chaurfi nenáviděl policii a od te doby co byl volný,  vycházel  pouze kupovat  alkohol a cigarety. Nikdy nebyl viděn se modlit a nikdy nedal žádný  náznak  radikalizace. K zodpovědnosti za útok se prostřednictvím své tiskové agentury nicméně přihlásil Isis.

Ziyed Ben Belgacem, francouzský občan tuniského původu, dne 18. března napadl armádní hlídku na letišti  Orly a snažil se ukrást zbraň jedné člence armády,  při čemž byl zabit bezpečnostními složkami.Jedná se o osobua  již několikrát trestanou za krádeže, loupeže a obchod s drogami.

To je jen několik nedávných případů „Evropanů“ z druhé a třetí generace se slabou náboženskou  horlivostí, ale u kterých proběhla  rychlá radikalizace než byl proveden útok proti policii.

Dokonce i Ismail Hosni měl dlouhý záznam v trestním rejstříku, stejně jako jeho rodiče. Pohyboval se neustále  v oblasti nádraží Centrale takže si ho všimla i policie , která ho loni v prosinci zastavila. Hosni od září 2016 publikoval na Facebooku videa chválící ISIS.

Přesto některé výroky z institucionální  sféry a od samotného atentátníka  vyvolávají  rozpačitost a pochybnosti , například, pro starostu Milána  - Beppe Sala -  se jedná o násilnického itala:

„Kriminálník, který  napadl policii je synem italské matky a otce ze severní  Afriky a je to  ital ve všech ohledech.  Přesto je pro někoho  výhodné, hodit tento trestný čin na účet migrantů. "

Starosta Milána, Giuseppe Sala v průvodu s migranty ...

Sala nebere v úvahu skutečnost, že Ismail Hosni žil většinu svého života v Tunisku a se vrátil do Itálie až v roce 2015. Skutečnost, že měl italské matku nebo italské občanství,  z něho nutně nemusí dělat  integrovaného  „Itala“, což ostatně  prokázují skutečnosti.

Další zajímavost:  v dopoledních hodinách dne 19. května  se objevila zpráva  v deníku Milano Today, kde se píše, že Milánský kvestor ujistil novináře, že nebylo momentálně  naznačujících prvků , že by byl Hosni islámský extrémista.

Mimo Hosniho  Salafistických vousů v době útoku, to co je na  první pohled zřejmé,  je že Hosni na svém Fb  profilu publikoval  videa chválící ISIS, doplněné  apologetickými  připomínkami a to od září 2016. Hosniho Fb profil byl veřejný , takže viditelný pro všechny a byl podivně ,,zatemněn” bezprostředně po útoku. Hosni byl mimo jiné již znám policii a zdá se, že již byl nahlášen Zpravodajské službě.

21. května dopoledne se ukazuje, že s každou  další hodinou ztrácí váhu i Hosniho videa , kvůli kterým  ho vyšetřovatelé obviňili z mezinárodního terorismu. Zdá se, že mnoho mladých Severoafričanů, zcela neškodných z hlediska náboženské radikalizace, je často sledují ze zvědavosti.

Samozřejmě, takže  Hosni publikoval ISIS videa na Facebooku, aby tak  živil zvědavost dalších mladých Severoafričanů zvědavých a neškodných. Pak jednou v noci v klidu při procházce na nádraží Centrale se dvěma kuchyňskými  noži, protože byl nervózní, pobodal hlídku? Možná, že byl v depresi? Možná byl psychicky nestabilní? Kdo ví.

,,Dulcis in fundo “ … Jak se říká … to nejlepší na konec, Hosni uvedl ve vězení, že není praktikant a ani muslim. Další tvrzení, co tahá za  uši každého, kdo zná minimum z islámské doktríny.  Jestliže se Hosni narodil muslimskému otci,  je automaticky muslimem, tak to stanovuje  zákon islámské doktríny. Odlišné je pojednání o praxi, ve skutečnosti Hosni mohl nebýt praktikantem, ale otázka je jiná: ‚,Kolik  bylo muslimů mezi  atentátníky, kteří napadli Evropu v posledních 24 měsících? Fakta hovoří. Jiná věc by byla, kdyby se Hosni convertoval k jinému náboženství , ale to by byl vzacný případ, zejména v Tunisku a není  to těžké prokázat.

Je jasné, že mnohým není ještě jasný profil nového teroristy islamisty: je často násilnický a nepřizpůsobivý , někdy druhé nebo třetí generace, ale ne vždy (například Anis Amri byl uprchlík  co připlul na  ,‚lodi”), není nutně nábožensky založený, ale radikalizuje se v krátkém čase a udeří.

20.05.2017 Milán, pochod pro migranty ...

V pátek, druhý den po útoku na tři příslušníky bezpečnostních složek, Milánský starosta Giuseppe Sala prohlásil, že se na druhý den bude každopádně konat pochod pro-migranty, který byl připravován a na kterém se sešli imigranti, sociální centra a proimigrantská levice … co starosta Sala řekl o Hosnim jsme si již přečetli shora.

20.05.2017 Milán, pochod pro migranty ...

Policisté se cítí býti poníženi, po tom co riskují život bez základních pomůcek  … tentokrát nůž o chlup nezasáhl trup, ale zabodl se do paže … policisté neměli ani bezpečnostní vesty … ,,Kdyby raději udělali pochod na naši podporu” … prohlásil Massimiliano Pirola, provinční tajemník autonomního  svazu policie Sap-Milán, který v roce 2002 zmařil teroristický útok islámského původu  v metru Meneghina …

20.05.2017 Milán, pochod pro migranty ...

V noci ze soboty na neděli okolo 2 hodiny si občané zažili okamžiky hrůzy v Neapoli.  23 letý Gambian Dibba Dawda po tom co mával rozbitou lahví v triku od krve a druhou rukou podpaloval krabice a křoví v parku, byl zatčen cobi zodpovědný za pokus o vraždu s přitěžujícími okolnostmi, ublížení na zdraví a držení zbraní a předmětů, které mohou ublížit … zaútočil lahvemi na dva kolemjdoucí  občany a další oběť bodl do hrdla. Kdo bude další ? 

Gambian Dibba Dawda

http://www.occhidellaguerra.it/jihad-criminalita-comune/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/sinistra-marcia-coi-migranti-buonismo-che-produce-razzismo-1399651.html

http://www.internapoli.it/66478/notte-di-follia-a-napoli-uomo-fermato-in-strada-con-accendino-e-bottiglia-di-vetro-assurdo-cosa-stava-facendo

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/napoli-terrore-nella-notte-africano-tenta-sgozzare-i-1399982.html

Autor: Monika Pilloni | úterý 23.5.2017 5:39 | karma článku: 43,25 | přečteno: 3724x