Hotel pro migranty: útočilo se zbraněmi Molotov

Lidem došla trpělivost. Útok na hotel Eureka ve Vobarno, v provincii Brescia v Itálii:  ozbrojeni holemi a koktejly Molotov. Nejdříve prorazili sklo, pak hodili zápalné láhve a kanystr benzinu do oblasti baru... invaze pokračuje.

INVAZE POKRAČUJE, LIDÉ UŽ TOHO MAJÍ DOST A ÚTOČÍ

Hotel Eureka, který je uzavřen pro veřejnost již čtyři roky by měl být použit k ubytování takzvaných uprchlíků - žadatelů o azyl. Toto zařízení bylo vytypováno prefekturou na ubytování 35 migrantů.

V noci mezi pátkem a sobotou se k hotelu přiblížilo několik ozbrojených lidí ... měli  hole a ,,koktejly Molotov.”  Podle předběžných zpráv policie ze Salo´ by tam neměl být nikdo zraněn.

Nejdříve prorazili sklo, pak hodili zápalné láhve s kanystrem benzinu do budovy, kde se nachází bar. Oheň, který se vyvinul v této oblasti napáchal vážné škody. Kdyby se majiteli hotelu, který tam bydlí, nepodařilo včas zasáhnout, dopadlo by to zřejmě tragicky. Policie vyšetřuje toto gesto jako možné zastrašování majitele hotelu.

Pokud jde o ubytován migrantů, majitel hotelu Valerio Ponchiardi poukazuje na to, že nepodepsal žádnou smlouvu a dodává: „Jestliže  tito uprchlíci dorazí, bude to jen proto, že proběhne rekvizice, čili, že hotel  bude zabrán z moci úřední. “ 

Matteo Salvini

Leader Ligy severu, Matteo Salvini k tomuto případu řekl: ,,za každé násilí spojené s ilegální invazí, které samozřejmě odsuzujeme,  je jako spolupachatel odpovědná tato neschopná vláda, která transformuje italská města na uprchlické tábory.“ 

Paolo Grimoldi

Poslanec Ligy severu a předseda Lombardské Ligy Severu Paolo Grimoldi se k násilnému činu spáchanému  v hotelu  ve Vobarno vyjádřil  tak, že se samožřejmě s násilím nedá souhlasit, protože na to jsou zde zákony a  zodpovědné osoby  budou muset nést důsledky. Také dále řekl, že je jasné, že nyní už je toho v Lombardii tak akorát dost: ,,ve střediscích a hotelích hostíme více než 28.000 žadatelů o azyl, 90% z nich jsou imigranti africké národnosti, kteří nedostanou  žádnou formu ochrany a budou  prohlášeni za nelegální migranty máme na našem území více než 100 tisíc nelegálních imigrantů, u kterých se stát ještě nerozhoupal, aby je vyhostil. Stáváme se muničním skladem pod širým nebem. Dost už s posíláním imigrantů do Lombardie".

Jen před několika dny ve středisku pro žadatele o azyl v Cona v benátském kraji, byl imigranty zorganizován protest proti přijetí nových imigrantů. Azylová střediska jsou přeplněná !

Jsou to všechno příznaky, které poukazují na stále více nezvladatelnou situaci …

Mezitím invaze na italském pobřeží pokračuje:  od ledna 2017 jich do dnes 03.07.2017 připlulo 83.360. Pro porovnání, kdy jsem 27.06.2017 publikovala data ministerstva vnitra jich bylo 73.380. To je dalších 10 tisíc během jednoho týdne !!!

AKTUALIZACE 03.07.2017 VE 20:00 HOD. 

Nový údaj italského Ministerstva Vnitra o počtu migrantů co připluli přes moře je 85 183 ... téměř o 2000 více než dnes ráno !

 

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lhotel-ospita-immigrati-assalto-molotov-1415507.html

http://lapresse.it/brescia-molotov-contro-hotel-che-ospitera-profughi.html

Autor: Monika Pilloni | pondělí 3.7.2017 13:35 | karma článku: 46,71 | přečteno: 10630x
  • Další články autora
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik