Kulometná palba na moři. Námořní hlídka kazí pašerákům business s migranty

Přestřelka kulomety na moři mezi pašeráky lidí a novou Libyjskou pobřežní stráží. Ta v posledních dnech zachránila v teritoriálních vodách 10 tisíc migrantů a to kazí pašerákům business s migranty.
Libyjská pobřežní hlídka.

Překupníci ze Sirte byli zvyklí ovládat „jejich“ záliv. V posledních třech letech byli jedinými pány pobřežního pásu Libye, který se stal svobodným přístavem pro všechny druhy nedovoleného obchodu: pašování ropy, zbraní a zejména lidí. Nyní jsou  stále více  přítomny hlídky nové národní pobřežní stráže. Převaděči  spustili na hlídku kulometnou palbou:  jak je vidět na tomto videu jde o skutečné boje.

https://video.repubblica.it/429803cb-08b7-49ab-a1b7-7e2541868363

VIDEO: Libye kulometná palba převaděčů proti pobřežní stráži -  odkaz nahoře 

Libyjská pobřežní stráž byla vyškolena Evropskou flotilou Navformed Sophia, cyklus přednášek trval čtyři měsíce. Část personálu pochází z řad starého námořnictva Tripolisu, jiní byli nováčci. Hlídkové lodě se pro ně vyrobili v Itálii.

Byli vyškoleni v záchranných technikách a kontrastu, učili se komunikovat v angličtině a v souladu s mezinárodními standardy. Pak dostali hlídkové čluny  vyrobené v Itálii s moderním vybavením, aby mohli provádět kontroly i v noci. Aby se tak zabránilo obchodu domorodých gangů, které vydělávají peníze tím, že využívají migranty.

Migranti.
Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM), libyjská pobřežní stráž zachránila 10 tisíc migrantů a nebýt jejich zásahu počet obětí by byl větší. 

Autor: Monika Pilloni | středa 5.7.2017 21:30 | karma článku: 46,09 | přečteno: 13920x
  • Další články autora
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik