Monika Pilloni

Migranti, Identity Generation mají loď anti-NNO

9. 07. 2017 21:35:59
Organizace Generace Identity pronajala loď, která je na cestě do Středozemního moře. Mohla by se stát nejhorší noční můrou neziskovek, které v této oblasti „trajektují ” migranty do Itálie. Chtějí totiž migranty vracet do Libye

Vlastenecká loď je na cestě do Středozemního moře, kde s členy Generace Identitity budou hledat na moři před Libyjskými břehy čluny naložené migranty, aby se odvezli zpět do Libye. Tato 30 metrů dlouhá loď vypluje s kapitánem, profesionální posádkou a může zůstat na moři nepřetržitě po dobu 30 dní. Je jasné, že to nebude levná záležitost. Jen proto, aby se loď dostala do Středomoří , to bude stat 60 tisíc euro. Tuto částku se GI podařilo dát dohromady ve sbírce, která je aktivní od května s názvem „Defend Europe.”

https://www.wesearchr.com/bounties/defend-europe-identitarian-sar-mission-on-the-libyan-coast

Tento příběh začal před dvěma měsíci, když skupina mladíků (Němci, Rakušan, Italové a Kanaďani) na palubě malého plavidla zablokovali v přístavu Catania na několik minut loď Aquarius , patřící neziskovce Sos Méditerranée.

video //www.youtube.com/embed/w2FcxJE_fOg

Ve skutečnosti tento nájezd otevřel cestu mnohem ambicióznějšímu projektu. Do vyhlášené sbírky tisíce občanů v celé EU věnovalo během několika týdnů více než 60.000 euro.

Zdá se však, že v případě, když je sbírka pravicová, tak to není Milostpánům příjemné .

Nejdříve, pod tlakem antagonistických skupin a mezinárodní levice, byl GI zrušen účet PayPal. Italská sekce pak otevřela novou platformu PostePay: uběhlo méně než dva dny a účet byl opět smazán. Bankovní systém zaplomboval kartu francouzské sekci, čemuž se nevyhnul ani osobně Martin Sellner, vedoucí mise společně s italem Lorenzem Fiato.

video //www.youtube.com/embed/J916UjDCEoc

Lorenzo Fiato potvrdil založení další dárcovské platformy a tou je BITCOIN a vysvětlil, že tato platforma bude sloužit na sbírku dalších 80.000 euro na náklady provozu minimálně dvou misí. Dále informoval, že se hlásí mnoho uchazečů na nadcházející expedici . Přišly nám poptávky od fotografů, dále se přihlásili námořníci, kapitáni, odborníci na bezpečnost a mnoho dalších. Především od lidí mimo organizaci Generazione Identitaria - tak se nazývá Generace Identity v italštině.

Loď bude vybavena tak , aby mohla bezpečně zajistit migranty v nesnázích. Aktivisté GI budou pracovat pro záchranu lidských životů tak jako nynější neziskovky, ale na rozdál od nich pak odvezou migranty zpět do Libye a ne do Itálie. Je to jeden ze způsobů jak zastavit ten „velký business“, který se točí kolem migrace.

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-generazione-identitaria-ha-trovato-nave-anti-ong-1413985.html?mobile_detect=false

Autor: Monika Pilloni | karma: 45.63 | přečteno: 7001 ×
Poslední články autora