Monika Pilloni

Invaze : lodě NNO se opět blíží i s nákladem

12. 07. 2017 17:11:50
Mimořádná flotila lodí neziskovek se blíží k italským břehům. Phoenix již zakotvila na Sicílii v Trapani. Výlet italských představitelů do Estonska na sjezd EU byl naprosto zbytečný - invaze pokračuje. Mapy dnešní pozice lodí NNO.
Migranti.
Migranti. (ilGiornale)

Invaze z Afriky pokračuje plným proudem

Včera bylo zachráněných 2700 migrantů ve dvaceti akcích koordinovaných pobřežní stráží.

Dnes probíhají záchranné akce zahrnující 3677 osob.

Byly také ještě spatřeny čtyři čluny a bylo přijato SOS na pomoc plavidlu, na kterém by mělo být asi 900 migrantů.Dnešních zákroků se zůčastnila loď italské Námořní hlídky Peluso, která přistála dnes ráno v Pozzallona Sicílii se 481 lidmi. Dále loď Phoenix (NNO) se 423 migranty na palubě doplula opět na Sicílii do Trapani.Další lodě NNO: Open Arms směřuje se 403 lidmi na palubě do přístavu Augusta na Sicílii , Aquarius s 860 lidmi pluje do Brindisi v Apulii, Vos Prudence s 935 lidmi do přístavu Salerno v Kampánii a Vos Hestia, vezoucí 577 migrantů pluje do přístavu Vibo Valentia v Kalábrii ... Dále odplouvá na stanoviště na Maltu Minden, kde již kotví See Fuchs, Sea Watch, Golfo Azzurro.V tuto chvíli jsou před Libyjskými břehy lodě NNO JUVENTA a SEA EYE a pomocné plavidlo AUDUR.Vše NNO.

http://gds.it/2017/07/12/emergenza-migranti-in-arrivo-piu-di-3000-sbarchi-anche-a-pozzallo-e-trapani_694918/

Invasione continua ...
Invasione continua ... (Giornale di Sicilia)

To, že pro neziskovky nastanou žně, jsem pochopila již v pondělí, když bylo vidět jak se začínají shlukovat na určitém místě jako ,,lovci na posedu" a to dokonce v teritoriálnách vodách Libye ( limit je 20 NM) ... Tak ještě kousek, aby tam mohli příště rovnou doplavat !

Autor: Monika Pilloni | karma: 43.56 | přečteno: 3921 ×
Poslední články autora