Monika Pilloni

Rozhovor: Loď Generace Identity. Lorenzo Fiato - Defend Europe.

15. 07. 2017 20:56:41
V pátek 14.7.17 se mi podařilo udělat rozhovor s italským mluvčím hnutí Generace Identity. Lorenzo Fiato nám řekne něco o projektu DEFEND EUROPE. Tyto i další informace si můžete poslechnout v pondělí v 19 h na svobodny-vysilac.cz

Rozhovor - Lorenzo Fiato.

Lorenzo Fiato nám řekne něco o projektu DEFEND EUROPE.

video //www.youtube.com/embed/BlmoYK2yewc

Lod ́se jmenuje C-Star a pluje pod vlajkou Djibuti směrem na Sicilské pobřeží, nyní by se měla nacházet poblíž Egypta. Lod ́je dlouhá skoro 40 metrů může mít posádku 30 - ti lidí. S touto lodí je možné zůstat na moři více než 30 dní. Bude na ní přibližně 12 aktivistů a zbytek bude profesionální posádka, která bude na lodi pracovat, ale nemá s GENERACÍ IDENTITY vůbec nic společného.

Příští týden by měla C – Star dorazit do Katánie a za pár dní na to můžeme vyplout.

Chceme udělat to, že poplujeme do pátrací a záchranné oblasti (SAR), budeme monitorovat lodě neziskovek a nahlašovat jakoukoliv jejich zakázanou aktivitu. Chceme zahájit spolupráci s Libyjci, abychom mohli najít lodě pašeráků dříve než je najdou lodě neziskovek, aby se tak mohli zatknout viníci a imigranti mohli být odvezeni zpět.

Takže chcete za spolupráce s libyjskou hlídkou FUNGOVAT v libyjských teritoriálních vodách, aby jste mohli spatřit loď pašeráků dříve než neziskovky ... A co přesně v takovím případě hodláte dělat ?

My chceme dohodnout spolupráci s Libyjskou Námořní hlídkou z Tripolisu pro případ až najdeme - jestliže najdeme loďku pašeráků s naloženými imigranty, abychom mohli poskytnout první pomoc imigrantům a tudíž zachránit životy a zavolat Námořní hlídku aby přijela, převzala loďku, mohla zatknout pašeráka - jestliže bude přítomen, mohli se odvézt zpátky imigranti a aby se zničila loďka pašeráků, potom co se imigranti přemístí na jiné bezpečné plavidlo.

My se snažíme dostat do přímého kontaktu s Námořní hlídkou z Tripolisu, což není tak jednoduché - zatím jsme meli pouze nepřímé kontakty, oni vědí o našem příjezdu , ale ještě jsme neměli to štěstí, mluvit přímo s nimi. Jestliže s nimi nezískáme přímý kontakt ještě před vyplutím, tak si s nimi pojedeme promluvit přímo do Tripolisu. Jakmile se dostaneme do pátrací a záchranné oblasti, tak bude v každém případě jednoduché s nimi mluvit přes zařízení, které máme na lodi.

Takže Generace identity prakticky zavolá Libyjskou námořní hlídku, než hlídka přijede tak poskytnou první pomoc a počkají na to, až se o celý problém postarají Libyjci ... Takže celá operace se bude vyvíjet dle platných dohod a předpisů a nebude se dít nic nezákonného.

Děkuji ti Lorenzo za tvoji ochotu, v České republice mnoho lidí se zájmem sleduje váš projekt. Mimo jiné ... i v Čechách existuje hnutí Generace Identity ... chceš přidat ještě nějakou zprávu?

Při této příležitosti chci pozdravit aktivisty z Generace Identity v České republice, tedy českou část našeho hnutí, mám velkou radost z jejich velké podpory - udělali reklamu této iniciativě , dělají pro nás sbírku ... velmi si toho vážím. Pak jestliže tyto mise budou mít dobrý výsledek, bude možné rozšířit posádku lodi a rozšířit tedy možnost přístupu na loď tak trochu pro všechny. Chceme docílit toho, aby na této lodi mohlo být zastoupení všech států. Pro nás je velmi důležité přesáhnout národní úroveň a spojit se s tou evropskou, protože problém multilkulturalismu je sdílen v celé západni společnosti a nejenom tam.

Tento rozhovor můžete slyšet v pondělí v 19 hodin na svobodním vysílači.

http://www.svobodny-vysilac.cz/program/

Autor: Monika Pilloni | karma: 41.49 | přečteno: 3055 ×
Poslední články autora