Infiltrovaný agent: důkazy o spolupráci neziskovky s pašeráky

6. 08. 2017 15:09:21
Foto-video pašeráků. Solidarita, jestliže hájí jen své vlastní zájmy za každou cenu, může přesáhnout v nezákonnost. A jako takovou je správné ji zastavit jakýmikoliv prostředky. Neziskovky odmítají spolupracovat s italskými orgány

Lidumilové a neziskovky dostali pořádnou facku

Státní zastupitelství v Trapani nařídilo preventivní zabavení lodě německé neziskovky Jugend Rettet, podezřelé ze spolupráce s překupníky. Stalo se to ve středu u italského ostrova Lampedusa. Iuventa byla navedena policií do tamního přístavu, kde zůstává pod kontrolou policie. K rozhodnutí o zabavení lodě Iuventa přispěl fakt, že vyšetřovatelé vzali v potaz reálnou možnost opakování trestného činu , protože se vyšetřují nejméně tři události :10. září 2016 a 18. a 26. června letošního roku. Ve všech třech případech se nakládka měla uskutečníit bez bezprostředního nebezpečí smrti pro migranty.

Tedy spíše taková Taxi služba než opravdová pomoc ... Je tedy více než jasné proč Jugend Rettet s celou řadou dalších nevládních organizací, působících na tomto poli - včetně Lékařů bez hranic, nepodepsala dohodu s italskou vládou (kodex regulující činnost NNO)... Divné, že? ... Celý stroj solidarity se dal do pohybu ... až na to, že ta se přesunula do znepokojující šedé zóny a v některých již potvrzených případech až do zóny zločinecké .

Jeden policista se na 40 dní stal tajným agentem v libyjských vodách: jmenuje se Luca B., 45 let a je zkušený potápěč, 19. května začala jeho tajná mise. Předstíral bezpečnostního technika, nechal se naverbovat jménem soukromé společnosti na loď Vos Hestia, patřící „Save the Children“ a dokázal zdokumentovat „fotografiemi a videem kontakty mezi posádkou Iuventy a s pašeráky lidí“.

http://roma.corriere.it/notizie/cronaca/17_agosto_04/agente-infiltrato-nave-ong-cosi-ho-scoperto-contatti-iuventa-trafficanti-libici-e765329e-7880-11e7-8ef0-c9b41f95269b.shtml

IUVENTA NAČAPANÁ JAK PŘEKLÁDÁ OD PAŠERÁKŮ MIGRANTY NA LOD ́

„Za úsvitu se Vos Hestia a Iuventa potkají na volném moři. Za několik minut se přiblíží plavidlo s obchodníky. Zůstává jen pár metrů od Iuventy, muži mluví s dobrovolníky z Jugend Rettet. Zde přijíždí další plavidlo doprovázející člun naložený migranty“.​ Infiltrovaný policista dokázal natočit, jak neziskovka vrací plavidla pašerákům, kteří se následně vrací do Libye.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lagente-infiltrato-sulle-ong-cos-ho-filmato-scafisti-1428155.html

Tuto misi lze považovat za ukončenou. Nyní máme důkazy. Jediný způsob, jak to dokázat byla „akce v utajení“, stejně jako při vyšetřování obchodníků s drogami či zbraněmi ...

Jedna odposlouchaná žena na palubě jasně říká, že nemá v úmyslu předat fotografický videomateriál italským agentům ze záchranných akcí a snímky subjektů, kteří řídí lodě s migranty, protože by jim mohlo hrozit zatčení ( viz. shora publikované video) - je to také uvedeno ve vyšetřovací dokumentaci. Německá NNO - Jugend Rettet koupila loď díky sbírce na síti, a to za 290 tisíc eur. Zakladateli jsou Jakob Schoen z Berlína, Titus Molkenbur a Lena Waldhoff, která v parlamentu řekla, že nechce italským orgánům pomoci „identifikovat pašeráky“.

Na přídi aktivistů posádky lodě Iuventa dokonce visel nápis „Fuck Imrcc“!!!

Imrcc je centrála pobřežní stráže v Římě jejíž cílem je koordinovat záchranné akce na moři a takto Jugend Rettet vyjádřila svoji úctu k italskému koordinačnímu centru.

http://www.corriere.it/foto-gallery/cronache/17_agosto_03/iuventa-foto-sequenza-contatti-gli-scafisti-324a5646-781c-11e7-8ef0-c9b41f95269b.shtml?fromArticle=true

Iuventa - zabavené plavidlo Jugend rettet dorazilo do přístavu Trapani 4 srpna 2017

Pro odposlouchávané Jugend z Iuventy jsou imigranti „zboží“

Posádka byla obviněna z napomáhání ilegální imigraci. V současné době však ještě nebylo napsáno žádné jméno do vyšetřovacího rejstříku.

Prokurátor z Trapani, Ambrogio Cartosio: Ve videu můžete vidět dvě lodě, které doprovází tři lodě naložené migranty u pobřeží Zwara a odplouvají pouze potom, co je Iuventa naloží na palubu."

Posádka je nyní v soukromých domech na Lampeduse, které se používají pro příjem turistů, a byla vyslýchána vyšetřovateli, protože „znalá faktů."

http://www.ilgiornale.it/news/politica/iuventa-i-volontari-intercettati-chiamano-immigrati-roba-1428055.html

Právník nevládní organizace, Leonardo Marino, který byl pověřen statutárním zástupcem Jugent Rettet, Katrin Schmidtovou, oznámil, že se bude podávat „odvolání proti zabavení lodi." V nejbližších dnech se bude postupovat žádost o vrácení plavidla a počítačů odvezených policisty. Policisté taktéž zkoumají lodní přístroje, aby mohli vysledovat pohyb v posledních měsících. Ke kontrole na lodi bylo také použito speciálně vycvičených psů – v přímém překladu se v italském tisku o nich píše jako o molekulárních psech“.

Všimněte si jak pašerák zdraví směrem k lodi Juventa (1:00-1:05 min.)... po tom co si vezmou motor z gumového člunu a rychle odjíždí ... takto se zdraví lidé, kteří se znají ...

K rozhodnutí o zabavení lodě Iuventa přispěl fakt, že vyšetřovatelé vzali v potaz reálnou možnost opakování trestného činu , protože se vyšetřují nejméně tři události :10. září 2016 a 18. a 26. června letošního roku. Ve všech třech případech se nakládka měla uskutečníit bez bezprostředního nebezpečí smrti pro migranty.

S piráty i aktivisté „no border“

Aktivisté „no border“ veteráni bojů v Idomeni a Brennero chtějí eliminovat hranice. Pasdaran imigrace za každou cenu, dělají vše, aby nepomohli policii identifikovat pašeráky. Nejen Němci, ale i několik Italů a dokonce jeden vítač Ameriky a jeden z Kanady- maniaci migračního businessu.

http://www.ilgiornale.it/news/politica/i-pirati-anche-attivisti-italiani-no-border-1428434.html

Imigranti ...
Imigranti ... (Ansa)

Libyjská pobřežní stráž „zachránila a sebrala“ 826 migrantů ve dvou oddělených operacích severně od města Sabratha. Nahlásil to mluvčí libyjského námořnictva, Ayoub Qassem. Migranti z různých severoafrických a subsaharních států byly na palubě tří člunů a dvou dřevěných lodí. Mluvčí také uvedl, že migranti byli předáni Organizaci pro boj proti nelegální migraci.

http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2017/08/04/marina-libia-fermati-e-arrestati-oltre-800-migranti-_45a5d7be-9f4e-44bf-99ef-c56b3505f36c.html

Po případu Jugend Rettet nyní probíhají kontroly - žádné oznámení o vyšetřování nedošlo - dokonce i Lékařů bez hranic, což je největší nevládní organizace, která odmítla podepsat etický kodex vydaný Ministerstvem vnitra. Vyšetřování se také v tomto případě týká: přejíždění na libyjské území, překládka lidí přímo z lodí pašeráků (dále jen „dohodnutou dodávku“) nebo z lodě Iuventa (Jugend Rettet), aniž by přišlo upozornění přímo od pobřežní stráže...

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Inchiesta-su-contatti-ONG-scafisti-ora-sono-in-corso-verifiche-anche-su-Medici-Senza-Frontiere%20-5e81cf9f-C40E-45ef-a5cd-420ca6074873.html

Peníze, spousta peněz, procházející z ruky do ruky, aniž by se produkovala efektivnost, ba naopak - roste sociální degradace, nespravedlnost a nezákonné obohacení ... O těchto věcech se píše a informuje již delší čas a ne pouze ode dneška, ale je novinkou, že ti, kdo se posmívali, tak si dnes musí přiznat, že to tak opravdu je. A že solidarita, jestliže hájí jen své vlastní zájmy za každou cenu, nebo dokonce i demagogická solidarita, může přesáhnout v nezákonnost. A jako takovou je správné ji zastavit jakýmikoliv prostředky.

Ještě je moc brzy to říci, ale je možné, že pro pašeráky lidí a jejich pomahače se „žně“ chýlí ke konci?

Libyjské vody ...
Libyjské vody ... (Ansa)

Ve středu dala Sněmovna italskému vojenskému námořnictvu „zelenou“ k působení a podpoře libyjské pobřežní stráže v boji proti pašerákům migrantů u libyjského pobřeží. Italští vojáci podle ní budou moci použít sílu pouze v případě jejich napadení. Viceprezident libyjské Prezidentské Rady, Fathi Al-Mejbari se distancuje od povolení, které poskytnul Fayez al-Sarraj italské námořní misi, tak jako generál Chalífa Haftar, ikdyž italská ministryně obrany Roberta Pinottiová ujistila, že nejde o zásah do svrchovanosti Libye. Tak to se jistě brzy zase něco dozvíme ...

http://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2017/08/04/libia-vice-sarraj-la-missione-dellitalia-viola-la-nostra-sovranita_73418801-1950-4b28-8452-3b81357e00c6.html

Patriotická loď C-Star mezitím dojela do oblasti před libyjskými břehy ... dle zpráv na sociálních sítích potkala cestou Aquarius, loď SOS Mediteranee s částí posádky Lékařů bez hranic, která se k nim přiblížila a pak nečekaně rychle odplula ... Mise Defen Europe pokračuje ...

https://www.facebook.com/GenerazioneIdentitaria/

https://www.facebook.com/GenerazioneIdentitaria/posts/1387181904710351

Zde je na připomenutí skvělá práce organizace Gefira, která již na podzim minulého roku zmapovala dnešní invazi a díky jim jsem se naučila na stejném programu sledovat pohyb lodí neziskovek, které často vidím zajíždět do libyjských teritoriálních vod.

Autor: Monika Pilloni | neděle 6.8.2017 15:09 | karma článku: 46.82 | přečteno: 8669x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 19.96 | Přečteno: 324 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 157 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5203

"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...