Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta první fotka z kanceláře ředitele školy je příznačná. Oba černoši mají ruce založené na prsou křížem a jsou zaklonění. Učitel vpravo od nich má ruce také křížem. Je naprosto evidentní, že mezi nimi probíhala otevřená a přátelská debata. :-)Řeč těla hovoří sama za sebe. Být ředitelem, tak si ty ruce dám křížem také, aby jim to došlo...

1 0
možnosti

M95i70l95a42n 90R87a56d72e15k

31. 1. 2017 23:08

Že je chtějí zaměstnat chápu, zahálka matka neřesti, i když jakožto zaměstnaný neznamená nebýt neřestný, ale aspoň se trochu zabaví.

Otázka zní takto - kdo to zacáluje? Učit řemeslníky je k něčemu, ale učit Evropany jak pást kozy nebo bůvoly je na nic. Zbytečný obor, zbytečně vyhozené prachy. A na zedničinu si budou dovážet koho - Ukrajince nebo Moldavany?

0 0
možnosti
Foto

Co že budou vyučovat? Pastevectví??? Obor "bača" jsem zaregistroval naposled na Slovensku...

2 0
možnosti

R^R^ Myslím, že Vaše zprávy ( a ty zhovadilosti) přímo z terénu by měli dostávat všichni poslanci do schránek; a to jak v EU tak i v ČR. Třeba by se jim konečně rozsvítilo!

M.j. to v rámci africké kultury budou také vyučovat islám?!!

4 0
možnosti

Africkou kulturu budou učit?

Tedy TO, před čím ti migranti prchli ? .... ;-D

3 0
možnosti

..... tak africkou kulturu je tam učit nemusijou,- tu zažívají v reálným životě dnes a denně, žejo?!

3 0
možnosti

M35a62r70t20i86n 78R16a73m

31. 1. 2017 17:18

Taky pamatuju ty rodilé mluvčí z porevolučních let! Neteř jsem řadu let učil angličtinu. Měla ji moc ráda, byla šikulka. A stačily dva měsíce s rodilým mluvčím na gymplu a přehlásila se na francouzštinu! Angličtinu doslova nenáviděla díky "panu učiteli".

Naštěstí to má dobrý konec! Díky FJ získala možnost nějaký čas pracovat ve Švýcarsku a díky mým odpovím AJ byla schopná žít a učit se v Austrálii!

Jsem rád, že se moje děti ani vnoučata nemusí učit africkou kulturologii!

6 0
možnosti

M97a39r66t24i74n 61R97a73m

31. 1. 2017 17:20

Díky mým lekcím AJ... omlouvám se, dotykáč

0 0
možnosti

Je naprostý nesmysl, aby na středních školách, kde znalost příslušného cizího jazyka je ještě dost nízká, vyučovali lidé, neovládají jazyk té země, kde mají učit, tedy mateřský jazyk příslušných studentů.

I když si mnozí lidé myslí, že není nad to, když je žák hozený do vody a musí nějak plavat, tak tato analogie u výuky cizích jazyků neplatí. Těžko byste vysvětlili Angličanovi, který umí česky sotva pár vět, jaký je rozdíl mezi "koupil" a "kupoval", popřípadě kdy je možné tato slova libovolně zaměnit, aniž bychom změnili smysl věty (o letošní dovolené jsem si každé ráno k snídani koupil/kupoval párek s hořčicí - tady je to v podstatě jedno, ale ve většině případů to jedno není, ale i to, že je to jedno, musí učitel vysvětlit).

7 0
možnosti

Učitel, který neumí italsky, tohle Italovi nevysvětlí za prvé proto, že to není schopen říci, a za druhé proto, že pro něj to může být naprostá samozřejmost a ani neví, co na tom Ital nechápe. Zatímco Ital, který se to sám musel naučit stejně, jako se to nyní učí ti studenti, je za prvé schopen se s nimi domluvit a za druhé přesně ví, jak tu větu vidí Ital, a ví, co mu má na tom objasnit.

6 0
možnosti
Foto

Mě učil na základní škole angličtinu Iráčan z Bagdádu s diplomem z oceánologie v České republice. Anglicky uměl dobře, stejně tak česky a měl dobré pedagogické schopnosti. U nás na dědině nebyli schopni najít nikoho jiného z Čechů, kdo by vyplnil mezeru. Moje kamarádka naopak učila angličtinu, ačkoli vystudovala francouzštinu a anglicky si jen chabě pamatovala ze střední školy. Byla je pár lekcí před studenty. Komu z těch dvou dát dát přednost?

4 0
možnosti
Foto

Chápu vaše rozpaky ... ale tato pravidla nemohou platit v zemi, která je pod náporem nelegální organizované invaze, zbavovaná svých práv a pod bičem přivezených nakažlivých nemocí ... cizozemští lektoři přijížděli na platné vízum do čech ... je to o něčem jiném ... 40% absolventů italských škol nemá šanci najít práci ...

14 0
možnosti

J16o53s42e20f 58U16l18m55a57n

31. 1. 2017 15:58

Do budoucna vznikne spousta nepotřebných pracovních míst. Oni ty migranty potřebují nějak zaměstant a oni de facto nic neumí. Teda aspoň nic z toho, po čem je poptávka. Takže budou vznikat různé pozice jako učitel africké kultury apod...Je to absurdní, ale jestli bucou chtít vykázat nějaká přijatelná čísla pro veřejnost ohledně zaměstanosti migrantů, musí se uchýlit k tomu.

8 0
možnosti
Foto

Zrovna dnes jsem v deníku il Giornale četla, že více jak 40% absolventů italskích škol všech stupnů nemají šanci sehnat práci ... Mladická nezaměstnanost překročila opět 40% !

6 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik