Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že se tady objevilo pár trolů snažících se znevěrohodnit svědectví paní Moniky a otrávit ji. Takže přidám svědectví své. Byl jsem koncem července na týden v Itálii v Pesaru (takže žádná Sicílie nebo Kalábrie. Černoši všude.

Věc, která mne překvapila byl fakt, že nedělali skupinky či gangy, ale procházeli se (či spíše poflakovali) každý sám za sebe nebo maximálně po dvojicích. A ono poflakování bylo odhadem v 80ti procentech na kolech. Byli i pěší, ale naprostá většina z nich se probíjela davy plážových turistů pomalinku a líně na bicyklech. Pochopil jsem druhý den. Periferním viděním jsem zahlédl, jak jeden z kolařů najednou zrychlil, během tří vteřin už šlapal naplno, serval tašku z ramene starší paní a do jednosměrky v protisměru už vpálil tempem Tour de France. Honit ho bylo zbytečné, pěšky to nešlo a autem do protisměru plného aut také ne. Paní pokřikovala něco jazykem, který neznám, nikdo si toho nevšímal. Ale já jsem si od té doby všiml, že žádná Italka neměla na sobě ani kabelku, ani řetízek ani nic, co by se dalo strhnout a uprchnout. A to ještě před několika málo lety byla kabelka součástí oblečení Italky. To se opravdu nedá interpretovat jinak, než jako naprostá rezignace společnosti na pouliční kriminalitu.

Další případ, který mne zaujal. Šli jsme k hypermarketu zkratkou přes sídliště. Před panelákem malé parkoviště. V Renaultu Clio seděl starší pán s otevřeným okénkem a zjevně na někoho čekal. Kromě nás tam byli pouze dva černoši, kteří se pěšky poflakovali po tom parkovišti. Najednou jakoby na nějaký signál koordinovaně přiskočili k Renaultu a sáhli z obou stran na kliky předních dveří. Pán je asi v zrcátku sledoval, takže stihnul zlomek vteřiny před tím centrálem zamknout dveře (klapnutí zámku bylo slyšet), nastartovat a přes zpátečku rychle vycouvat. Jeden z černochů ještě zkusil po něm šáhnout otevřeným okénkem, ale dědek to stejně stihnul. Ošklivá situace, i s rodinou jsme rychle vyklidili parkoviště.

Jak to vypadá večer a v noci nevím.

10 0
možnosti

D90a94v83i61d 61V25l49k

14. 8. 2017 18:05

Tak to je hotový thriler;-D;-D;-D Mojí tchýni minulý rok strhl z ramene kabelku slušný běloch v slušném Uherském Hradišti a předminulý rok mi nějací slušní běloši vykradli obchod a minulej tejden mi v Brně nějaký křesťan poškrábal klíčem auto.

Strašné Ti běloši, to je pakáž;-D;-D;-D;-D

1 6
možnosti

Moniko, velká karma pro Vás. Nenechte se znechutit a pište dál.

10 0
možnosti

A opatrujte se, nikdy nevíte, kdy vás napadne Vlk.

4 0
možnosti

Myslím si, že ty rozhovory na Svobodném vysílači by si na Vašem blogu zasloužily samostatný článek s odkazy na všechny rozhovory. Pokud je nemáte stažené, tak je najdete na mém blogu. Rozhovory jsou velmi zajímavé a zaslouží si trochu PR. Jen připomínám, že je lze stáhnout z archivu a poslechnout si je kdykoliv. V archivu se bohužel špatně hledá... Vůbec celý ten pořad Rozhovory u klábosnice je moc zajímavý.

V těch rozhovorech mluvíte i o vlastních zkušenostech a o tom, co prožíváte každý den - tím jsou ty rozhovory pro mě cenné. Zde píšete spíše všeobecně a informujete o dění v Itálii.

6 0
možnosti
Foto

Jsem z toho poněkud zmatený. V těchto dnech hltám Mánertův cyklus reportáží z Itálie a tam jsou Italové vykresleni jako z 90% nadšeně vítající a plní pochopení. A s migranty nejsou skoro žádné problémy, jen takové titěrnosti, jako že třeba pro mafii prodávají drogy. Ale to přece někdo dělat musí, když domácí mafiánští pěšáci bručí v base. Stejně je to jen takový přechodný přivýdělek, protože ti, kteří nejsou zrovna inženýři a doktoři, touží pracovat v zemědělství. To je pro Evropu moc výhodné, protože vesnice se vylidňují a půdu je potřeba obdělávat.

10 0
možnosti

D74a86v12i72d 90V10l43k

14. 8. 2017 10:28

Paní Piloni si vybírá jen to co se jí hodí. Prohlášení obskurních okrajových většinou silně nacionalistických politiků a pak střípky z černých kronik. Samozřejmě, že tam problémy jsou, letos přišlo asi 90 000 uprchlíků na druhou stranu, tak jak to popisuje paní Piloni, jako rozvrácenou zemi to je velká demagogie. Jezdím tam každý rok a je tam všeobecně klid a mír. Problém je , že se na imigrantech přiživuje mafie a část podnikatelů. Dost jim vyhovuje mít penzion plný celý rok a nechat si platit od EU a taky bílý Italové na poli pracovat prostě už nebudou! Jinak Na severu Itálie jsem se setkal s tím, že my Češi jsme ukrajinský póvl a východoevropští imigranti, jako je paní Piloni jim tam dost lezou na nervy. Udělat si názor na situaci podle neobjektivních blogů paní Moniky je prostě hloupost.

2 17
možnosti
Foto

Vloni jsem byla na dovolené v Reggio di Calabria, navštívila jsem i Catanii a Tropeu. Cernousci tam byli na Sicílii a pak už jsem viděla jen ten bordel, co po nich zbyl a autobusy, které je odvážely neznámo kam na sever. Chudaci místní! A lo nich hned my ostatní v Evropě.

20 0
možnosti

Díky za zprávy a odkazy, dávám karmu a zdravím paní Moniku! R^R^R^

21 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS