Video-reportáž: Afričtí imigranti prodávají drogy a kradené mobily

Itálie: Afričtí imigranti prodávají drogy a kradené mobily. Šarvátky na denním pořádku. Reportáž skrytou kamerou u Hl. nádraží ,,Centrale" v Miláně (ze dne 26.04.2017 na TV La 7 v politickém diskuzním pořadu Gabbia Open).
TV politický diskuzní pořad Gabbia Open. Na fotografii je Matteo Salvini ...

ITÁLIE - MILÁN: Valeria Castellano a videomaker Antonio Palmieri spolu natočili skrytou kamerou reportáž u Hlavního nádraží, která byla odvysílána dne 26.04.2017 na TV La 7 v politickém diskuzním pořadu Gabbia Open .

Během videa v náhledu z tv studia je vidět i Matteo Salvini z Ligy severu, který je mezi účastníky diskuze …

VIDEO: IMIGRANTI PRODÁVAJÍ DROGY ZA BÍLÉHO DNE

 

O tom jak přibližně 100 imigrantů obklíčilo policisty a vojáky u nádraží Centrale v Miláně , kde se jednomu senegalci skoro podařilo vzít pušku jednoho vojáka, jsem již psala. V tomto pořadu je navíc vidět reportáž, která ukazuje, jak zde skoro všichni nelegální imigranti či žadatelé o azyl, prodávají drogy všeho druhu.

Stovky migrantů se každý den soustředí u východu z  nádraží.

To je první pohled pro tisíce cestujících, kteří každý den přijíždějí do Milána.

Imigrant z afriky, který si vaří jídlo na zemi u východu z podchodu nádraží – cibule, mrkve, rajčatová omáčka a kuřecí maso … Na dotaz reportérky tento muž odpovídá, že pochází z centrální afriky ze státu Gabon a že na tom místě i spí.

Pár kroků od veřejných činitelů se děje vše možné … agrese a hádky, ale také trh s drogama.

Reportérka Valeria se přiblížila k první skupince afričanů a ptá se ,,Čau chlapci, promiňte sháním trochu trávy, nevíte kdo jí má?” Přítomný imigrant jí ihned odpoví, že jí má on. Na otázku za kolik to prodává, odpovídá, že za 20 euro.

Skupinka senegalců, která prodává za bílého dne drogy na náměstí, není jediná.  

Imigranti z Afriky před nádrařím Centrale v Miláně.

Na dalším místě na níměstí před nádražím další skupinka osloví reportéku: ,,Hallo Baby, jak se máš? Odkud jsi a jak se jmenuješ?” Reportérka odpoví na všechny otázky a pak se zeptá  imigranta ,,Odkud jsi ty?” Ten odpoví , že z Gambie. Valeria se ptá dál: ,,Sháním kokain”… Gambian odpoví, že ho má on … ,,Opravdu? “… utvrzuje se  Valeria … ,,Ano, mám ho dobrej”, zní odpověď … ,,Kolik stojí jeden gram?” Gambian na to odpoví reportérce ,,Pojď  sem, nejdřív mi dej peníze … jestli chceš, můžeš ochutnat … Víš proč? Protože ostatní neprodávají dobrou drogu.” To vše u východu z metra před nádražím.

Valeria popošla o kus dál k dalším afričanům : ,,Jak se míš krásko? Jak se jmenuješ? ” oslovuje reportérku jeden z imigrantů … vše jede na novo tak jako předtím. Valeria se táže: ,,Víš kde je možné koupit marihuanu?”  Prodejce drog se ptá ,,Kolik?" …Valeria povídá  ,,2 gramy … a ty máš taky kokain ?” ,,Samozřejmě, tady mám všechno. Tohle je 10 euro, podívej“ …  a v tu afričan v klidu vytáhl sáček s drogou a to že měl nedaleko za zády policii ho vůbec nevzrušovalo.

Ale droga na náměstí před nádražím v Miláně není jediným zbožím  k prodeji,  jsou zde k mání také ukradené mobilní telefony.  Valeria se zeptala po mobilu a hned jí jich bylo nabídnuto několik a to za 60 euro.

Problém s imigranty je opravdová sociální bomba, která hrozí, že  každým dnem vybuchne. Ta obrovská rvačka z minulého pátku byla pouze poslední epizodou. 

O hromadné hádce mezi cizinci z listopadu minulého roku, která se změnila na násilnou rvačku s pronásledováním, jsem se již také zmínila v minulém článku.

http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=600379

Mnozí  tedy spadnou do pasti organizované kriminality. No a pak tu máme i někoho, kdo se rozhodl zůstat  stranou od ostatních. Dotazovaný imigrant povídá: ,, Já se k těmhle ani nepřiblížím, drogují se a jedí tablety" … ,, Kdo se droguje a jí tablety?” … ptá se Valeria … ,, Támhlety ho**a ( organická hmota )“ a ukazuje na náměstí  … Reportérku zajímá odkud pocházejí … ,, Z Gambie a Senegalu … mají mezi sebou stále šarvátky … kvůli jednomu jointu … tohle je jejich práce ( krást mobily) … prodávají je aby mohli kouřit drogu a pak po tobě ještě chtějí peníze na sendvič …

Zdroj: http://www.la7.it/la-gabbia/video/i-militari-della-stazione-centrale-di-milano-ostaggio-di-100-migranti-27-04-2017-211399

Autor: Monika Pilloni | pátek 28.4.2017 3:19 | karma článku: 41,97 | přečteno: 3195x