Stovky nových migrantů na palubě lodě Aquarius

V pátek 28.04.2017 ráno naložila na palubu neziskovka SOS Mediterranee na svoji loď Aquarius (na palubě spolupracují Lékaři bez hranic) celkem 187 migranů. Na akci spolupracovala loď Sea Eye a Iuventa. Tyto 3 NNO jsou Německé
Aquariusn NNO - SOS Mediteranee

Další naložení imigranti na palubě NNO lodě Aquarius, německá NNO - SOS Mediterranee 

V pátek, dne 28.04.2017 ráno naložila v první fázi na palubu Neziskovka SOS Mediterranee na svoji loď Aquarius, na jejíž palubě spolupracují také Lékaři bez hranic celkem 146 migranů.

První hlášení na Fb publikovala SOS Mediterranee v 17 hod.

Nejdříve Aquarius naložila 92 migrantů v průběhu akce řízené z Říma koordinačním střediskem MRCC. Dalších 54 osob bylo přeloženo z lodě Iuventa. Na akci spolupracovala loď Sea Eye, patřící stejnojmenné Německé neziskovce a Berlínská neziskovka Jugend Rettet s lodí Iuventa. Všichni jsou v bezpečí na palubě lodi Aquarius, unavení, traumatizovaní, ale živí. Aquarius zůstává v záchranné oblasti.

První náklad na Lodi Aquarius v pátek 28.04.2017

O 4 hodiny později další publikace na facebooku : třetí akce týmu SOS Mediterranee. Naloženo dalších 41 migrantů.

Celkem je to v tuto chvíly 187 nelegálních imigrantů - budoucích žadatelů o azyl.

Další migranti naloženi na palubu lodě Aquarius.

No a jak se k tomu vyjádřila Sea Eye a Jugend Rettet ?

Na webových stránkách se první zmíněná neziskovka pochlubila rozpisem své 4 ,,Mise”:

Kapitán Claus-Peter Reisch na lodi Sea Eye stejnojmenné německé neziskovky  v deníku  píše , že se k nim  dostala v pátek ráno zpráva o zahlédnutí dvou lodí. Volání koordinačního střediska z Říma (MRCC) přes  loď Aquarius (majitelem lodě je Německá neziskovka SOS Méditerrannée  spolu s Lékaři bez hranic na palubě). Okamžitě zamířili k určenému  místu a zaslali potvrzení  MRCC  do Říma.

Průběh akce:

9:25: Zpozorování dvou dřevěných člunů.

9:40: Začátek záchranné operace spolu s lodí Iuventa ( patří Berlínské neziskovce Jugend rettet). Posádka Iuventa se postarala o jeden z dřevěných člunů a  Sea- Eye za druhý.

9:55: Všichni lidé na palubách lodí obdrželi záchranné vesty. Na dvou lodích bylo celkem 147 lidí; 129 mužů, devět žen a devět dětí.

11:00: Aquarius dorazil na místo, aby přijal migranty na palubu. Posádka Sea-Eye pomáhala při přesunu . Obě dřevěné lodě vypadaly nové a dokonce ani neměly ukotvení. Obě lodě byly po přeložení migrantů   spáleny ...

V 12.15 hod, byla dokončena záchranná akce Sea-Eye.

 

Sea Eye a dřevěné plavidlo s imigranty z Afriky.

 

Jugend Rettet se krátce zmínila v 19 hod. na Fb

... posádka Jugend Rettet zachránila spolu s sea-eye.org za ztížených povětrnostních podmínek 50 lidí na dřevěné lodi, kteří byli naloženi na loď Aquarius - SOS Mediterranee. Viditelnost je v současnosti méně než dvě námořní míle ...

V dálce je z lodě Aquarius vidět Iuventa.

 

https://www.facebook.com/sosmeditalia/?fref=ts

http://sea-eye.org/mission-4-sea-eye-rettet-147-menschen/

https://www.facebook.com/JugendRettet/?fref=ts

Dodatek:

Od 5:42 ráno do 20:55 večer měla Aquarius vypnuté signalizační zařízení. Veyou migranty na Sicílii do Pozzallo. Dorazí v neděli k večeru.

 

Autor: Monika Pilloni | sobota 29.4.2017 17:29 | karma článku: 40,01 | přečteno: 2300x