Šokující betlémy v Itálii: barevná muslimská rodina a další

Betlémy v rudém Toskánsku. U Pisy má Josef a Marie černou kůži a v každodenním životě místo toho, aby chodili do kostela, chodí do mešity. V roli Ježíška je jejich pětiměsíční dcera Diarra. Pistoia a Viareggio také excelují ...

 

Muslimská svatá rodinka v  toskánském betlémě.

V San Miniato Basso, ve městečku v provincii Pisa, bylo 26. prosince uskutečněno představení živého betléma. Otce a matku Ježíše ztělesnil senegalský pár muslimského vyznání. Žijí v provincii Pisa již více než dvacet let. V roli Ježíška je jejich pětiměsíční dcera Diarra.

Svatá Marie, Josef a Ježíšek senegalského původu a muslimského vyznání  ...

Senegalští protagonisté  jsou ve středu davu pastýřů, pastýřek a římských setníků … celkem se na tomto představení podílelo 250 osob. Reprezentace byla rozdělena do několika „obrazů“, doprovázených písněmi a textovým komentářem.

Prezentace živého betléma v San Miniato Basso.

Přítomný  biskup, Andrea Migliavacca se snažil obhajovat tuto volbu a řekl, že organizace je zcela na farnosti a že se mu zdálo, že ,,výběr”  připomíná hodnoty pohostinství  a integrace, které leží na srdci také papeži Františkovi.

Další ukázky betlémů rudého Toskánska

Betlém ve Viareggio

Ve městě Viareggio se zase objevila figurka černého Ježíška.

Betlém Refugees welcome ve městě Pistoia. Připravil ho takto tamní kněz.

Massimiliano Biancalani, farář z města Pistoia, který se stal "slavným" tím, že přivedl migranty do bazénu, se vrací do oka cyklonu. Nyní vyvolal další polemiku betlém v jeho farnosti: Ježíš, Josef a Marie v gumovém člunu.

Don Massimo Biancalani, Pistoia.

Don Massimiliano napsal na svůj Fb profil odkaz: ,,Poslední přípravy (s pomocí skupiny mladých muslimů a křesťanů)."  Komentáře na sebe nenechaly dlouho čekat : "Tolik rouhání v jedné fotografii" - "Ty jsi stále více nechutnější, knězáku" - "Opravdu trapné, stejně jako vy falešný knězi"… atd.

Don Massimiliano vzal minulé léto kamarády do bazénu  ... polemika.

Výše citovaná ukázka, kterou se proslavil Don Massimiliano ve své vítačské horlivosti - luxusní bazén migrantům (ukázalo se pak, že mezi jeho novými kamarády byl také překupník s drogami).

 

http://www.ilgiornale.it/news/politica/presepe-choc-famiglia-colore-e-musulmana-1477555.html

http://iltirreno.gelocal.it/pontedera/cronaca/2017/12/27/news/se-la-sacra-famiglia-arriva-dal-senegal-1.16282319

http://www.lanazione.it/pontedera/cronaca/presepe-perignano-san-miniato-basso-1.3628913

http://www.ilgiornale.it/news/politica/nel-presepe-c-ges-nero-scoppia-polemica-viareggio-1477531.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/foto/pistoia-la-nativita-e-in-gommone-torna-nell-occhio-del-ciclone-don-biancalani_3084874-2017.shtml

 

Autor: Monika Pilloni | středa 27.12.2017 19:11 | karma článku: 43,18 | přečteno: 5426x