Monika Pilloni

Jak vidí některé osobnosti Itálie Mezinárodní den Romů a Sintů

8. 04. 2018 21:00:53
Dne 8. dubna se slaví Mezinárodní den Romů a Sintů: Romano Dives. V Itálii se k tomu vyjádřil papež Bergoglio, prezident Mattarella, ale i Matteo Salvini, jehož komentář byl jiný ... šlo mu o dobro dětí ...

Dne 8. dubna, Mezinárodní den Romů a Sintů: Romano Dives

video //www.youtube.com/embed/rZNDBFJujfg

YouTube: Matteo Salvini v nomádském táboře v Turíně

Přes asociaci Migrantes Foundation až po komunitu Sant'Egidio všichni požádali italskou politiku o větší snahu o podporu integrace nomádů.

Papež František ještě před modlitbou Regina Coeli (Královna nebes ) vyzval na náměstí svatého Petra k dialogu a vyvarování se jakékoli diskriminace.

video //www.youtube.com/embed/u4_SeAUBM_s

YouTube: Papež František v Římském nomídském táboře ve čtvrti Pietralata v roce 2015

Také prezident republiky Sergio Mattarella popřál všem lidem, kteří mají kořeny v dávné kultuře těchto starověkých národů a kteří dnes sdílejí problémy, obtíže a naděje.

Velmi tvrdě se na Facebooku vyjádřil Matteo Salvini z Ligy (dříve Liga severu) : "Kdyby kradli méně, byl by to opravdu svátek".

http://www.ilgiornale.it/news/politica/giornata-internazionale-dei-rom-salvini-sarebbe-festa-se-1513537.html

Celý Salviniho text:

Dnes je mezinárodní Den Romů, Sintů, a Caminantů.

Jestliže by mnozí z nich pracovali více a kradli méně, jestliže by mnozí z nich posílali děti do školy místo toho, aby je učili krást, tak by to byl opravdu svátek ...

Blahopřeji kolotočářům, kteří poctivě pracují.

V Itálii je situace úplně jiná než v České republice, kde mají naši spoluobčané normální bydlení a když chtějí i práci. Znám mnoho lidí, kteří se snaží a mají dokonce perspektivní pozice. A vůbec by mě nenapadlo soudit někoho dle původu, ale pouze dle chování a to je velice individuelní záležitost a tudíž se nikdo nemá posuzovat dle ostatních ...

V Itálii tito spoluobčané žijí v nomádských táborech, skoro nikdo do bytů nechce. Matteo Salvini byl 2 února v ,,nomádském táboře” v Turíně, kde ho v době, kdy by měli být ve škole obklopili romské děti (první video).

Všichni žijí v nomádském táboře přes Germagnano v Turíně. Právě odtamtud Matteo Salvini začal volební turné. "Tyto děti - říká Salvini - by neměly žít v těchto podmínkách ...". a slibuje, že v případě vítězství ve volbách zavře romské tábory. "Ilegalita by neměla být tolerována, mluvíme o 40 tisících osob na italskou populaci 60 milionů lidí - slibuje - za šest měsíců, pokud existuje vůle, problém lze vyřešit."

Odtud tedy tento jeho vyhraněný názor ... jde o dobro dětí, které musí žít ve strašných podmínkách, protože se jejich rodiče nechtějí usadit ... viz. foto v odkaze pod článkem.

http://www.ilgiornale.it/news/politica/bimbi-rom-circondano-salvini-matteo-non-avere-paura-e-lui-1489919.html

Autor: Monika Pilloni | karma: 37.49 | přečteno: 2213 ×
Poslední články autora