Video a odposlech policie. Zatčeno 13 zločinců, džihádisté, pašeráci migrantů a tabáku

Operace Scorpion fish 2  soustředila proti nelegální imigraci a pašování několik policejních útvarů. 13 příkazů k zadržení podezřelých zločinců z Tuniska, Maroka a Itálie. Mezinárodní zločinecká organizace byla rozprášena. 

Operace Scorpion Fish 2

Zóna, kde přiváží pašeráci nelegální migranty a cigarety ...

Dnes ráno a výsledek šetření koordinované okresním ředitelstvím pro boj s mafií v Palermu, finančníků z Útvaru hospodářské a finanční policie v Palermu a Marsala  společně provádí v provinciích Palermo a Trapani, 13 příkazů k zadržení podezřelých zločinců z Tuniska, Maroka a Itálie, které patří k mezinárodní zločinecké organizaci zabývající se nelegální imigrací  a pašování tabáku.

Finanční policie  také provádí četné prohledávání domů a míst používaných sdružením jako operační základny pro správu nedovoleného obchodování. Zločinecká organizace v čele s tuniskými nebezpečnými zločinci, pracovala především díky rychlé přepravě v úseku moře mezi tuniskou provincií Nabeul a sicilskou oblastí Trapani  používala nafukovací čluny s výkonnými přívěsnými motory a zkušené pašeráky, takže se s nelegálními imigranty dostali na italské pobřeží za méně než 4 hodiny plavby.

Použití veškerého materiálu il sito di Sicilia  ... MÁM POVOLENO.

https://www.ilsitodisicilia.it/jihadisti-migranti-retroscena-delloperazione-scorpion-fish-2/

https://www.ilsitodisicilia.it/operazione-scorpion-fish-2-scoperta-rete-trafficanti-tunisia-sicilia/

Každá cesta, na kterou bylo naloděno od 10 do 15 osob, stála každého naloženého něco mezi 3000 a 5000 eur, s tím, če byla zároveň uskutečněna také přeprava pašovaných cigaret, určené k italskému černém trhu a zejména v oblasti Palermo.  Za každou takovou cestu byl pro organizátory výdělek něco  mezi 30.000 a 70.000 eur. To bylo možné díky efektivní organizační síti, na které  se podíleli Tunisané, Italové a Maročané v podřízeném postavení, kteří poskytovali nelegálním migrantům skutečnou službu „shuttle“ od přistání na pláži až po přepravu do logistické základny organizace, kde mohli migranti po jídle a vybavení  novým oblečením, volně dosáhnout požadovaných cílů.

Monitorovací a pátrací činnost také zjistiila, že v  této skupině delikventů bylo zapojeno také několik subjektů s typickou orientací k radikálnímu islámu džihádistické povahy, kteří propagovali nepřátelské postoje k západní kultuře také prostřednictvím falešných profilů na sociálních platformách.

Printscr. video publ. Teleone.it 

Palermo. Operace Scorpion Fish. Zátah policejních útvarů na džihadisty a pašeráky.

V rozhovoru mezi jedním z organizátorů a jedním ze spolupracovníků, byl oceněn záměr druhého vycestovat do Francie, kde by spáchal „nebezpečnou činnost v důsledku toho by se nemusel  vrátit“ a proto mimo jiné vyzval organizátora, aby se za něj modlil.

Šetření tudíž odhalilo skutečný „nadnárodní“ deliktní systém, působící mezi Tuniskem a Itálií, kde každý člen této organizace hrál určitou roli, zabývajících se lákáním  migrantů, sběrem a úschovou peněz za cestu, údržbou a přípravou a řízení  lodí užívaných k pašování a nakonec první umístění nelegálních migrantů na sicilské pobřeží, v místech  pro organizaci dobře dostupných.

Organizace byla rozprášena, v letním období by byli schopni uskutečnit týdně alespoň dva přechody mezi Tuniskem a Itálií, což by posílilo jejich provoz a společenskou nebezpečnost těchto zločinců. Tato operace s názvem Scorpion Fish 2 je pokračováním operace Scorpion Fish, která vyvrcholila v létě minulého roku.

Operace Scorpion Fish

Použití veškerého materiálu Teleone, slučující média na Sicílii jako je Media News a další ... MÁM POVOLENO.

V rámci akce Skorpion Fish, která probíhala od ledna do 8. června 2017, kdy bylo odhaleno několik nebezpečných džihadistů a  delikventní organizace, která působila mezi oblastí Trapani a Agrigento. Zatčeno bylo 17 osob pocházejících  z Tuniska, ale několik i z Itálie.

 

Zadržené osoby jsou: Akremi Toumi, Angelo Allegra, Salvatore Allegra, Anis Beltaief, Nabil Ben Ahmed, Amine Ben Alaya, Fathi Ben Ammar, Helmi Bouzid, Hamadi El Gharib, Michele Graffeo, Chiheb Hamrouni, Mongi Ltaief, Giovanni Manuguerra, Sarra e Sodi.  Mimo jiné bylo zajištěno také  10 automobilů a 2 lodě používané pro nedovolené obchodování a přepravu.

Odkaz na veřejné stránky finanční policie:

http://www.gdf.gov.it/stampa/ultime-notizie/anno-2018/aprile/operazione-scorpion-fish-2-contrasto-allimmigrazione-clandestina-e-al-contrabbando-di-t.l.e

Autor: Monika Pilloni | úterý 10.4.2018 20:36 | karma článku: 38,43 | přečteno: 1796x
  • Další články autora
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik