Pozor na fantomatická přistání migrantů, přivážejí teroristy a NNO stále v akci

Nová imigrační vlna v Itálii: další Pákistánci, Bengálci a Indové na krmníku. Neziskovky neúnavně křižují moře u Libye. Šéf policie Franco Gabrielli varuje: Pozor na fantomatická přistání, přivážejí teroristy, speciálně z Tunisu.
Přástav na Maltě, kde se střídají NNO lodě, které neustále číhají na migranty. Mapky jsou povoleny k publikaci v tisku , dle  stanov google maps . U Marine Traffic mám registraci.

Pozor na fantomatická přistání, přivážejí teroristy

V  důsledku rozpadu ISIS mohou foreign fighters používat  migrační cesty

Šéf policie Franco Gabrielli na konferenci o příspěvku policejních hlídek v řízení veřejného pořádku uvedl:

Otázka fantomatických přistání je již dlouho naší pozorností. Jedná se o lodě migrantů, které uniknou kontrolám na moři, zejména ty z Tuniska.  V důsledku rozpadu ISIS - foreign fighters  - zahraniční bojovníci, mohou používat migrační trasy, ale dáváme pozor.

Nevím jak to uklidňuje vás, ale budeme tedy přát policii, aby dávala opravdu velký pozor. 

http://www.ilpopulista.it/news/17-Aprile-2018/25364/clandestini-gabrielli-attenti-agli-sbarchi-fantasma-portano-terroristi.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/migranti-ancora-sbarco-fantasma-nellagrigentino-1501145.html

Pro informaci: Takovéto cesty podnikají už léta také Alžířané na malých loďkách na Sardínii.

Celou situaci těchto cest z Tuniska na Sicílii jsem publikovala,  včetně videa policie, v tomto odkazu:  https://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658099

SEEFUCHS loď německé neziskovky , která se podílela minulý táden na honu na migranty ... momentálně v  přístavu , vystřídala Sea Eye

Nová vlna přistání v Itálii: další Pákistánci, Bengálci a Indové  ... na krmníku

V těchto dnech připlula loď se 49 nelegálními migranty. V pondělí v noci zachráněno jednotkou přístavní správy Roccella Jonica v Kalábrii. Tito přistěhovalci  jsou z pákistánské, bengálské, libyjské a indické národnosti.

Zde je seznam těch, kteří  se podíleli na této operaci, koordinovanou prefekturou z Reggio Calabria: státní policie, karabiníci, finanční policie, obecní civilní obrana, pobřežní hlídka, 118 - první pomoc, italský Červený kříž , Usmaf a jiná různá dobrovolná sdružení. 

Kolik nás budou stát další nelegální migranti na krmníku? Cizinci budou  umístěni v přijímacích střediscích v Kalábrii dle rozmisťovacího plánu ministerstva vnitra.

Německá Sea Watch 3 ... přeložila v době tohoto sc/p přes 300 nelegálních migrantů na  španělskou vojenskou loď Santa Maria

Německá Sea Watch 3 a vojenská španělská Santa Maria

Pár dní předtím  naložila Sea Watch 3 ze dvou člunů na španělskou vojenskou loď Santa Maria něco přes 300 osob, která již naložila také jeden člun.

Španělská vojenská loď SANTA MARIA, která přiveza do tohoto  sicilského přístavu Augusta dohromady 483 migrantů.

https://it.wikipedia.org/wiki/Classe_Santa_Maria

Santa Maria dovezla do přístavu Augusta 483 migrantů, pocházejících z těchto zemí :  Guinea, Mali, Sudan, Nigeria, Kamerun e Pobřeží slonoviny.

Ve stejnou dobu byla  v přístavu Portopalo di Capo Passero zachycena plachetnice z Turecka s 55 Pákystánci  na palubě.

Španělská NNO loď OPEN ARMS.  Měsíc zadržena v sicilském přístavu Pozzallo a obviněna z napomáhání nelegalní migraci.

Španělská NNO loď OPEN ARMS zadržena, obviněna a propuštěna

Loď španělské neziskovky OPEN ARMS, byla 18.03.2018 zabavena, když dovezla do sicilského přístavu Pozzallo  218 migrantů, které předtím odmítla předat libyjské pobřežní stráži.  

https://www.youtube.com/watch?v=_0D1s6Vmcsk

Státní zastupitelství v Catanii vydalo obvinění proti španělské nevládní organizaci ProActiva: kriminální asociace zaměřená na nelegální imigraci. Vyšetřování  vedl prokurátor  Carmelo Zuccaro.

Dne 16.04.2018 ovšem  vyšetřující soudce  Giovanni Giampiccolo nařídil propuštění španělské lodě. Ačkoli padlo obvinění, španělská loď zůstala ukotvena. Humanitáři ve skutečnosti porušili mezinárodní dohodu. Kodex chování, který ukládá ministerstvo vnitra a byl podepsaný španělskými humanitárními týmy, stanoví, že "nebudou bránit ve výkonu činnosti libyjské pobřežní stráži v teritoriálních vodách a nebo tam, kde jsou oprávněny svou činnost vykonávat ". 

Místopředseda senátu Roberto Calderoli (Lega) se k tomu vyjádřil takto:

Pokud pro vyšetřujícího soudce v Raguse neexistují nutné údaje o  pomoci při nelegální imigraci a při překládce migrantů z Libye , protože „neexistuje žádný důkaz o tom, že Libye dosáhla přijatelného systému na ochranu migrantů zachráněných na moři“ ,  pak to znamená, že od dnešního dne jsou všechny nevládní organizace oprávněny sem  přivést desítky tisíc nelegálních migrantů, neboť Libye není bezpečná země, ale Itálie samozřejmě bezpečná je. Tímto rozhodnutím se dává obchodníkům s lidmi a lodím NNO  „zelená“ a je to jako bychom  řekli  „prosím, klidně k nám vtrhněte“  …

Aquarius po vykládce 292 migrantů 2. dubna v přístavu Messina  je od 11 dubna opět před Libyjskými břehy.
Aquarius 18 dubna 2018

Neziskovka Sos Mediterranee, která křižuje středomoří  s lodí Aquarius,  na jejíž palubě je také posádka Lékařů bez hranic, veřejně  vyjádřila radost nad  propuštěním lodi OPEN ARMS.

Loď Iuventa německé NNO Jugend Rettet zadržena již od srpna loňského roku v sicilském přístavu Trapani.

Stejně radostně se vyjádřila neziskovka Jugend Rettet, kterou čeká v Trapani soudní přelíčení 23. dubna, kde se bude rozhodovat o jejich vloni zabavené lodi  Iuventa.

Španělská loď ASTRAL neziskovky Proaktiva Open Arms míří  na lov migrantů před Libyi ... Sc/p 19.04.2018 brzy ráno.

Myslíte si, že to tuto španělskou neziskovku zastavilo? NE ! Z Barcelony již vyrazila jiná loď patřící této neziskovce, jmenuje se ASTRAL.

Jen pro informaci: veškeré lodě NNO, které číhají před libyjskými břehy patří NĚMECKÝM NEZISKOVKÁM, pouze JEDNA JE ŠPANĚLSKÁ !!!

Německá SEA EYE minulý týden po lovu opět zaparkovala na Maltě ...
SEA EYE tento týden opět v akci . Sc/p 18.04.2018.

Líbyjská pobřežní hlídka zachránila v prvním čtvrtletí roku 2018 zachráněno více než 4 000 migrantů.

Líbyjská pobřežní hlídka zachránila v noci ze 17 na 18. dubna 2018 u západního pobřeží  204 migrantů. Migranti byli přivezeni do Tripolisu a to s pomocí humanitárních organizací, jako je UNHCR, Mezinárodní organizace pro migraci  - OIM a International Medical Corps. Podle oficiálních údajů libyjských úřadů bylo v prvním čtvrtletí roku 2018 zachráněno více než 4 000 migrantů.

http://www.ilgiornale.it/video/cronache/tracciato-nave-ong-open-arms-1506949.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/migranti-sbarcati-pozzallo-sequestrata-nave-dellong-1506647.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gip-dispone-dissequestro-open-arms-1516040.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/buonisti-e-ong-ora-fanno-festa-torniamo-salvare-i-migranti-1516156.html

http://www.stranieriinitalia.it/attualita/attualita/attualita-sp-754/libia-salvati-204-migranti-tra-cui-71-donne-e-10-bambini.html

 

 

 

Autor: Monika Pilloni | čtvrtek 19.4.2018 17:16 | karma článku: 42,73 | přečteno: 8012x
  • Další články autora
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik