Absurdní kurzy pro integraci migrantů: tenis, poezie a studium empatie

Migranti, přicházející z naprosto odlišné reality, se učí v rámci integrace opravdu velmi důležité věci: poezii a tenis. Italští a evropští studenti budou soutěžit o ceny - vyhrává ten, kdo vyjádří nejvíce empatie vůči migrantům. 
Veřejná listina publikovaná na stránkách italského ministerstva vnitra http://www.miur.gov.it/-/bando-di-concorso-progetto-porte-d-europa-

Projekty a kurzy pro integraci

Ministerstvo školství si vymyslelo projekt Porte d 'Europa. Více než 12 000 studentů, ve věku od 16 až 18 let, v rámci Itálie a Evropy bude prostřednictvím "písemných projevů, kreseb, fotografií, videí a jiných multimediálních produktů vyjadřovat svou empatii vůči migrantům. Ti nejlepší vyhrají výlet s účastí na „Národním dni na památku obětí imigrace“ na  Lampeduse, který se slaví od roku 2016 dne 3. října. Projekt - jak uvádí deník La Verita - chce „prosazovat příležitosti pro vzdělávání a zvyšování povědomí na téma: o lidských právech, o migraci a o právech migrantů, s perspektivou, že školy budou vyslanci vítačství a integrace.

Takže je to jasné? Škola se má být oficiální líhní „pravdy jediné“  a v zárodku manipulovat s dětským mozkem.

Projekt Porte d'Europa (výtažek z webu italského Ministerstva školství, univerzity a výzkumu)  

 Z výběrové vyhlášky účastníků projektu "Porte d'Europa" ... část 1.Projekt "Porte d'Europa" je zaměřen na rozvoj kultury solidarity, přijímání, hoštění a dialogu založeného na plném a vědomém respektování lidských práv prostřednictvím vzdělávacích akcí v prostorách škol, posilování povědomí a znalosti mládeže prostřednictvím témat o migračním fenoménu, lidských právech uprchlíků a žadatelů o azyl také v přímé konfrontaci a při vzdělávacích momentech organizovaných na symbolických místech současných migračních tahů.http://www.miur.gov.it/-/bando-di-concorso-progetto-porte-d-europa-Studentky a studenti, kteří se podíleli na této iniciativě během prvních dvou let realizace pochází z 67 italských institutů a 13 institucí z jiných evropských zemí: Rakousko (2), Finsko, Francie, Německo, Řecko, Irsko, Malta, Lotyšsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko a Švédsko. Účastníci byli vybráni ve více než 230 školách, které reagovaly na výzvu k předkládání návrhů soutěže, kterou zahájilo v rámci projektu italské Ministerstvo školství, univerzity a výzkumu (zkráceně MIUR).Prostřednictvím rozšiřovacích setkání, organizovaných zúčastněnými školami bylo zapojeno více než 12 000 italských a evropských studentek a studentů.http://istruzioneer.gov.it/2018/04/23/bando-di-concorso-progetto-porte-deuropa/

Ale absurdní kurzy (nebo projekty) zde nekončí

  • V Miláně, v rámci Mezinárodního festivalu poezie, který pořádá 12. května Museo delle culture (zkráceně Mudec) se žadatelé o azyl z neziskovky Finis Terrae, představí v přepracováné lyrice - italské tradiční melodie. Cílem je pomoci jim „překonat překážku začlenění tedy užívání slovního spojovacího způsobu - konjunktivu“.

Zajímavé: takže zde se použitím konjuktivu ve větě - osoba, která žila celý život zcela jiným způsobem, stane integrovanou ... 

  • K této iniciativě patří soutěž Dimmi (Multimediální migrantský deník). Soutěž odměňuje nejlepší autobiografické vyprávění o migraci, umožňující publikaci národním vydavatelem. S úmyslem pouze "posílit kulturní dědictví reprezentované vyprávěním osob cizího původu. Nezbytný přínos budování kolektivní paměti, která patří všem občanům".

V tomto případě , ale zase nedobrá znalost italského jazyka přidává na autentičnosti ... 

  • Pokud se někdo nechce učit a soutěžit, Caritas z Florencie, s podporou obce, nabízí migrantům bezplatné tenisové kurzy. Wow. A proč? Poskytnout jim příležitost naučit se sportu, který ještě není v jejich zemích původu mnoho rozšířen.

Místní daňový poplatník může přece svým dětem platit drahé tenisové kurzy, co na tom, že si to mohou dovolit jen ti bohatí.

Stručně řečeno: „přijďte panstvo, přijďte, integrace je naservírovaná“.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/sport-poesia-e-studi-empatia-corsi-assurdi-lintegrazione-1523708.html

Autor: Monika Pilloni | sobota 12.5.2018 21:47 | karma článku: 42,99 | přečteno: 2806x