Formující se italská vláda čelí hrozbám a zastrašování ze stran evropských politiků

Hrozby a vměšování se do interních věcí nové italské vlády se stalo sportem evropských politických eurohujerů. Mattarella nominuje navrhovaného premiéra. Hordy afričanů vyřvávalo, že chtějí peníze a příjem pro všechny - video.

Úspěch Ligy v dalším kraji

Salvini svolal 23. května v Římě poslance a senátory Ligy, aby provedl analýzu politické situace.

Pokračuje se v práci na budování populistické vlády ve světle velkého úspěchu Ligy v regionálních volbách, které vedly tento rok  k vítězství v regionech Molise, Friuli a s historickými výsledky  dokonce v italsko - frankofonní provincii Valle d'Aosta - tam Liga neměla nikdy zastupitele a dnes jich má dokonce 7 (Berlusconi, Giorgia Meloni a PD - ex vládnoucí  Demokratická strana nemá ani jednoho). Velký propad 5 hvězd: dnes ve Valle d´Aosta 10,44% oproti 24% při volbách v březnu.

22.05.2018 Facebook 0:24 SELČ - Matteo Salvini

Také ve Val D'Aosta historický výsledek pro Ligu, který se stává druhou politickou silou regionu a přechází z nuly na 7 radních !

Také ve Val D'Aosta historický výsledek pro Ligu, který se stává druhou politickou silou regionu a přechází z nuly na sedm radních! Děkuji Vám, tady jako v Římě nezradíme vaší důvěru. 

Salvini prohlásil:

Vím, že můžu počítat s kompaktností naší skupiny, naší sílu nám každý  závidí.

Mezitím pokračuje práce na jménech členů vlády s cílem „dosadit ty nejlepší osoby na každou pozici a poskytnout tím co nejefektivnější odpovědi na požadavky našich spoluobčanů“.

Nominace premiéra

Prezidentovi Mattarellovi trvalo dost dlouho, než zahájil jednání s vybraným kandidátem na premiéra. Ve skutečnosti  se proslýchá, že takzvaným „uzlem“ zůstal a zůstává světově proslulý ekonom  Paolo Savona, kandidát na ministra  – pro Palác Quirinale (sídlo prezidenta) je totiž příliš euroskeptický.

Profesor Giuseppe Conte dnes přišel na schůzku s prezidentem Sergiem Mattarellou, který si ho zavolal v 17:30 s ohledem na možnou úlohu zformovat novou vládu. Jedná se o první formální krok, který otevírá konkrétní cestu k vytvoření nové vlády.

Conte po cca 2 hodinách jednání  tuto funkci dostal a také ji akceptoval.

Giuseppe Conte po schůzce s prezidentem mimo jiné prohlásil:

Jsem profesor a právník, obhajoval jsem případy různých lidí a nyní obhajuji zájmy  Italů na všech evropských a mezinárodních fórech,  v dialogu s institucemi EU, s jinými zeměmi  a nabízím se jako právník obhájce italského národa. Jsem k dispozici jako" premiér ", aniž bych se šetřil, s největším odhodláním a maximální odpovědností. Nemohu se dočkat, až mi bude umožněno skutečně  pracovat, děkuji všem.

V příštích dnech bude mít u prezidenta další schůzku, aby předložil návrh jmen ministrů, které následně prezident nominuje do funkce.

Probíhají odhady o nominacích na ministerstva s jedinou jistotou, co se týče  Ligy a zvláště Mattea Salviniho, ten by měl  jít na ministerstvo vnitra, aby okamžitě reagoval na problém invaze nelegálních migrantů.

23.05.2018, Facebook 13: 15 SELČ - il Giornale - jeden z  příkladů dohadů o sestavě vlády

Na veřejné Fb stránce deníku ilGiornale jsou dohady o nominaci ministrů zobrazeny takto.

23.05.2018, Facebook 20: 41 SELČ  - Matteo Salvini

Salvini publikoval na své veřejné stránce: Konečně se začíná!!! V naději, že nebudou žádné další pokusy (z Itálie nebo ze zahraničí), aby se zastavila změna - především práce, především bezpečnost, PŘEDEVŠÍM ITALOVÉ. Již nikdy ničí sluhové.

23.05.2018, Facebook 19: 10 SELČ  - Matteo Salvini

Evropská komisařka Cecilia Malmströmová: Ve vládní smlouvě jsou znepokojivé  věci ohledně obchodu.

Každodenní invazivní vměšování do vnitřních záležitostí. Evropská komisařka Cecilia Malmströmová: „Ve vládní smlouvě jsou znepokojivé  věci ohledně obchodu”. Znepokojující? Určitě ano pro vás a pro nadnárodní společnosti, které vyrábějí v zahraničí a nečestně konkurují  našim obchodníkům, řemeslníkům a podnikatelům.

23.05.2018, Facebook 16: 21 SELČ  - Noi con Salvini

Budeme dávat pozor, abychom ochránili práva Afričanů v Itálii povídal Juncker

Také  Juncker  se vměšuje !!! „Budeme  dávat pozor, abychom ochránili práva Afričanů v Itálii.“

22.05.2018, Facebook 10:51 SELČ  - Matteo Salvini

Po Francouzích a Němcích je dnes turnus lucemburského ministra zahraničí, Jean Asselborn.

Každodenní  invazivní vměšování  do vnitřních záležitostí  pokračuje. Po Francouzích a Němcích je dnes turnus lucemburského ministra zahraničí, Jean Asselborn: „Doufám, že Mattarella neumožní nové italské vládě, aby zničila veškerou práci  udělanou v posledních letech v Evropě.“ Potvrzuji: ať jsou v  zahraničí v klidu, o Italy se postaráme my.

21.05.2018, Facebook 15:40 SELČ  - Matteo Salvini

Manfred Weber, vůdce Populárních evropanů také vyhrožuje.

Po Francouzích  je dnes řada na hrozby z Německa: „Hrajete si s ohněm, protože Itálie je silně zadlužená“ ... říká  to Manfred Weber, vůdce Populárních evropanů ... Ať on myslí na své Německo, o dobro Italů se postaráme sami !

20.05.2018, Facebook 14:19 SELČ  - Matteo Salvini

Francouzský ministr varuje budoucí vládu: nic neměňte, nebo budou problémy.

Francouzský ministr „varuje“ budoucí vládu: nic nezměňte, nebo budou problémy. Další invazivní vměšování  do vnitřních záležitostí. Nežádal jsem  hlasy a důvěru proto, abych pokračoval na cestě chudoby, nejistoty a imigrace: Italové především!

19.05.2018, Facebook 16:56 SELČ  - Matteo Salvini

Chtějí  finanční  příjem  a azyl pro každého zatímco čvou STOP SALVINI. Říkám: „STOP NELEGÁLNÍM MIGRANTŮM,” celá Afrika se do Itálie nevejde.

ŠÍLENOST... Chtějí  finanční  příjem  a azyl pro každého zatímco čvou STOP SALVINI. Říkám: „STOP NELEGÁLNÍM MIGRANTŮM,” celá Afrika se do Itálie nevejde.  Doufám, že se brzy budu moci pracovat a začít napravovat  katastrofy  co udělala Demokratická strana  - PD  z hlediska imigrace.

15.05.2018, Facebook 12:34 SELČ  - Matteo Salvini

Doufáme, že v Itálii nebude žádná změna v oblasti migrační politiky“. Takto se vyjádčil evropský komisař Avramopoulos.

„Doufáme, že v Itálii nebude žádná změna v oblasti migrační politiky“. Takto se vyjádčil evropský komisař Avramopoulos. Tak dost !!! Další nepřijatelné vměšování nevolených. Přijali jsme a vydržovali  jich příliš mnoho, nyní je čas na legálnost, bezpečnost a odmítnutí ( vyhoštění) !

Autor: Monika Pilloni | čtvrtek 24.5.2018 2:25 | karma článku: 42,76 | přečteno: 3250x