Italský ministr vnitra: „NE” reformě Dublinského nařízení

Italská vláda řekne příští týden NE reformě Dublinského nařízení a nové azylové politice, je třeba  v EU znovu přepracovat migrační dokumentaci. 

Migranti, Salvini: NE reformě Dublin

 

Italská vláda řekne příští týden NE reformě Dublinského nařízení a nové azylové politice, je třeba  v EU znovu přepracovat migrační dokumentaci. Řekl to ministr vnitra Matteo Salvini, který  dnes mluvil z hotspotu v Pozzallu v provincii Ragusa na Sicílii.

A těm, kteří mu připomínají solidaritu Německa a Francie, odpovídá Salvini: „Čekáme na to, až přejdou od slov ke skutkům”.

Salvini pak hovořil o Tunisku, inspirovaný problematickými případy imigrantů  tohoto afrického státu v italských přijímacích centrech. „Je to svobodná a demokratická země, která nevyváží džentlmeny, ale často a ochotně vyváží  odsouzence. Budu mluvit s mým tuniským protějškem” - oznamuje ministr vnitra.

http://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2018/06/03/migrantisalvini-no-a-riforma-dublino_9c68a431-1e45-49b3-bd15-cb684047b678.html

Matteo Salvini - prohlášení ze sicilského hotspotu v Pozzallo.

Matteo Salvini publikoval na svém Fb profilu:

Vrátil jsem se z ministra do imigrantského střediska Pozzallo (Ragusa).

Stále více nelegálních přistěhovalců, kteří přijíždějí z Tuniska, nikoli uprchlíků, ale často i delikventů a bývalých odsouzených.

Snížit počet přistání a zvýšit repatriace, s deportačními centry v každém regionu, silnější dohody se zeměmi původu a přepracování dohod o úloze  Itálie v Evropě.

Naše vláda řekne NE reformě dublinského nařízení, protože odsuzuje Středomořské země, aby v tom byly samy.

Je čas se ozvat.

Autor: Monika Pilloni | neděle 3.6.2018 22:44 | karma článku: 41,54 | přečteno: 2718x