Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Opět samé " dobré " zprávy od Vás....Tady si prakticky o Itálii a stálém dovážení africkych imigrantů už nepřečteme nic......Jediné co mě utěšuje, že snad nebudou ještě v Dolomitech:-).

7 0
možnosti
MP

Tak to je tedy síla. Ale zřejmě se měří dvojím metrem. Můj synovec, který je PharmDr a ještě má Ph.D. byl na stáži v rámci Erasmus na římské univerzitě, tam se zamiloval do jedné italské studentky. Měl velice dobrou pozici ve výzkumu a docentura na fakultě na dosah. Ale prostě se dohodli, že budou žít v Římě. Takže v podstatě tady zahodil slibnou kariéru ve výzkumu a zkouší začít v Římě. Měl příznivá dobrozdání od profesora římské univerzity, tak nejprve pracoval půlroku úplně zadarmo v nemocniční lékárně (aspoň pochytal i nějaký dialekt) a tedˇuž skoro rok dělá placené záskoky na různých lékárnách v okolí Říma. Musel mít nostrifikované všechny diplomy Karlovy univerzity, což rodiče stálo okolo 50tis. Já vím, že dělat v lékarně a chystat třeba všelijaké roztoky pro chemoterapie a podobně může jen osoba se stoprocentně ověřeným vzděláním.

Tak snad by ti afričtí kandidáti měli být aspoň přezkoušení. Vždyť v rámci Evropy se taky neuznává diplom kdejaké české pseudouniverzity. O situaci v italském školství jsem celkem slušně informovaná a vím, že spousta mladých učitelů nemůže sehnat místo, tak dělají v knihovnách, na recepcích, zkrátka kde se dá. Dále jsem si všimla, že velká část Italů nepřekoná ten italský přízvuk a rytmus řeči a jejich angličtina je na pokraji srozumitelnosti. Jestli ještě k tomu dostanou další dávku nevhodného přízvuku, tak snad aby se domlouvali jen písemně.

Doufám, že takové zhovadilosti se u nás dít nebudou.

12 0
možnosti
Foto

Radko ... Jsou všude ...

1 0
možnosti
MT

Brrr...hrůůza me jímá! Ta západni Evropa uz ztratila naprosto soudnost, zdravy rozum a jakykoliv pud sebezachovy.

14 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem se naučila jeden pěkný název v češtině a tak ho použiju v následující větě ... Zdravý rozum se nám jaksi ztratil a dobroserství světu vlídne ...

8 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik