Diskuse

Sýrie, proč se po náletech neobjevil toxický mrak?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Assad v roce 2013 předal OPCW a i USA seznam zařízení na výrobu a skladů kde byly uloženy chemické zbraně a prekurzory včetně skladovaného množství. Z poloviny Sýrie ovladaného Assadem byly pod dohledem OPCW odvezeny tyto veškeré zásoby.

Na druhé polovině Syrie ovládané odpůrci Assada včetně těch podporovaných USA tato likvidace neproběhla - nikdo se oto vůbec nepokusil.

Bylo by zajímavé zjistit, zda se ty sklady a výrobní zařízení nevyskytují na těch seznamech předaných OPCW v roce 2013 odkud byly do roku 2014 chemických zbraní i prekurzorů pod dohledem OPCW odvezeny.

Potom by bylo možné zaútočit na (bývalý nyní již prázdný) sklad chemických látek aniž by došlo k jjich úniku. Ovšem taková manipulace veřejností je ve vyspělých demokratických státech zcela vyloučena! Nebo snad ne?

8 0
možnosti

R^ Není potřeba se zabývat chemií, vždy je potřeba se ptát, komu to prospělo. Asád by musel být úplný imbecil, když Američan hlásí odchod, rebelové pod dohledem bílých přileb odcházejí a on tam šoupne jedy. Kdo tento sled otázek připustí, jako třeba britská premiérka, měl by se nechat vyšetřit!

Evidentně to jsou, stejně jako u novičoku, tvrzení velmi účelová.

9 1
možnosti

J14a34n 47H93r63u38š59k34a

17. 4. 2018 9:18

...nechápu, že lidi, co nerozumí chemii mají potřebu psát takovéhle články...sputnik není dobrý zdroj "mouder"...

2 4
možnosti

Pro Ty méně chápavé: níže odkaz na jednoduchou neutralizaci chemických látek jako je sarin. ;-)

Proto to po výbuchu rakety neudělalo ani pšouk...

1 1
možnosti

To je asi proto, že nemáte ponětí o tom, co bylo v těchto raketách tomahawk a zítra můžete klidně pokračovat s Vaší anabází...

Podstatné, ale je, že Asad útočil chlorinem amonným a sarinem..

Tyto látky se dají při výbuchu zneutralizovat... a učili jsme o tom už na střední škole při branné výchově za totality...https://www.newyorker.com/tech/elements/how-to-destroy-a-stockpile-of-chemical-weapons

4 3
možnosti

Zajímavý myšlenkový pochod, údajný útok byl sarinem a chlorinem, pak tedy zařízení na výrobu chemických zbraní vyrábělo pouze a jen tyto dvě látky. Též ve skladech nemohlo být nic jiného.

1 0
možnosti

....... mňo, je s podivem, že to pochopil vobyčejnej italskej analytik při ministerstvu obrany a NATO,- ....... u nás nééé a nééé to stále pochopit někeří jedinci, experti, odborníci, specialisti a chemici- amatéři- diskutéři s modrejma knížkama;-DR^!

7 1
možnosti

Pravda je, že v každé válce se dějí velké boty - ale moc se o nich nemluví, většinou jsou utajovány a pak se na ně zapomene. Takže tohle mohla být jedna z nich. Vsadil bych se, že Mossad ví, co se vybombardovalo. Ale proč by nám to říkal, že.

0 2
možnosti

Letecké údery na výrobny chemických i biologických zbraní a jejich skladů jsou prováděné pomocí pum, které mají uvnitř hlavic i zvláštní náplň, která má za úkol vysokým žárem při explozi vypálit látky, které by jinak unikly do ovzduší.

2 1
možnosti
Foto

Kromě toho, domnívám se, že chemické zbraně jsou skladovány po komponentech a kompletují se těsně před použitím

4 1
možnosti

Díky za článek.

Karma.

R^

16 1
možnosti